Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Panasonic GNW10 Sound Slayer: nackhögtalare för gaming

Panasonic har lösningen för dig som är trött på svettiga hörlurar.

Av / 2023-09-06 - 14:58
Panasonic GNW10 Sound Slayer: nackhögtalare för gaming

Om du är en hardcore-gamer med många långa spelsessioner har du säkert upplevt att gaminghörlurar kan kännas tunga och svettiga att ha på sig i längden. Med sin nya GNW10 Sound Slayer bjuder Panasonic in oss att flytta ljudet – och belastningen – från huvudet till nacken.

Panasonic GNW10 Sound Slayer

GNW10-paketet består av en trådlös, nackmonterad spelhögtalare och en separat trådlös sändare. Sändaren ansluts till en dator eller konsol via en USB-kabel och upprättar en trådlös anslutning till nackhögtalaren. GNW10 är kompatibel med Windows 10/11-datorer, PS4/PS5-konsoler och Nintendo Switch (endast TV-läge) – men Xbox finns ännu inte med på listan.

GNW10 använder fyra nyutvecklade 38 mm-högtalare som är placerade på ett sätt som ska skapa en luftig och tydlig surroundljudbild. Den här modellen är 60% större än den nuvarande SC-GN01 och utlovar en kraftfullare bas för mer inlevelse. Som om inte det vore nog har Panasonic-sändaren även en utgång för en aktiv subwoofer.

Högtalaren har en volymratt på ena sidan och PC-användare kan ladda ner en app med equalizer-inställningar och olika ljudlägen för skjutspel och rollspel. Mikrofoner på båda sidor, samt en egenutvecklad ”AI-röstkontroll” ska säkerställa att din röst hörs tydligt samtidigt som bakgrundsljud dämpas.

Panasonic säger att man använder en egenutvecklad trådlös teknik som kan överföra 6-kanals ljudsignaler på ett dedikerat 2,4 GHz-band, och fördröjningen (input lag) ska vara mindre än 20 millisekunder.

GNW10 Sound Slayer är en nackhögtalare som är skräddarsydd för gaming. Den är utformad för att vara lätt och ergonomisk, med 4 inbyggda högtalare som, enligt Panasonic, ger en ”spännande, realistisk sensorisk upplevelse” (Foto: Audun Hage)
Läs också 10 headsets till dina spel Finns ett gaming-headset med på önskelistan i år? Läs vårt stora test av 10 av marknadens läckraste modeller.

Verkar lovande

Vi fick chansen att prova nackhögtalaren hos Panasonic på IFA 2023, med en omgång Diablo IV på PC, och även om det var svårt att bedöma ljudkvaliteten i mässans oväsen, verkar det som ett spännande alternativ till gaming-headset, eftersom det ger en mer luftig men ändå tydlig ljudbild. Högtalaren känns bekväm på axlarna och eftersom den är så nära öronen är det lätt att höra ljudet, medan personen bredvid dig knappt kan höra det.

Spelandet skedde på en 42″ Panasonic MZ980 OLED TV, som har ett eget bildläge för spel – True Game Mode, som kan kalibreras via Calmans mjukvara. Bilden var både kontrastrik och knivskarp.

Speldemonstrationen skedde på en Panasonic MZ980 OLED TV. Panasonic är den officiella TV-partnern för Diablo IV i samarbete med Activision (Foto: Audun Hage)

Pris och tillgänglighet

GNW10 är endast planerad att säljas direkt från Panasonics webbplats. Den kommer att finnas tillgänglig från december 2023 och kommer att kosta 300 euro eller cirka 3 500 kronor.

Läs också Panasonic presenterar nya OLED- och MiniLED-TV-apparater Årets nya OLED- och MiniLED-skärmar lovar oöverträffad prestanda som tar filmtittande och spel till nya höjder.

 

 

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Här är de nya Xbox-konsolerna

Spel med djup

Ge dig in i spelet med AI

Samsungs gamingskärmar med AI

En ansiktslyftning för Asus handhållna konsol

Fred i konsolkriget efter 45 år

Ny ergonomisk spelmus från Glorious

Skräddarsytt spelljud med Arctis Nova 5

Maskfiasko för Razer

Spela ”Fallout” i Excel

Gaming med hjälp av AI

Mängder av nya spelskärmar

Rulla till toppen