Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Kan Steam Deck bli en spelplattform för Windows 11?

En Twitter-användare har läckt ett experiment med ett ”handhållet läge” för Windows 11 avsett för konsoller som Steam Deck.

Av / 2023-04-16 - 11:14
Kan Steam Deck bli en spelplattform för Windows 11?

Microsoft håller då och då ett internt event kallat Microsoft Hackaton där man provar mer eller mindre udda idéer för att se hur realistiska de är. Nu avslöjar Twitter-användaren @_h0x0d_ på Twitter att det i september handlade om att anpassa Windows 11 för handhållna konsoller som Steam Deck.

Skärmbild: @_h0x0d_ på Twitter

Steam Deck är en konsoll baserad på Linux som kan köra spel från den populära speltjänsten Steam. Det går dock att installera Windows 11 på den om man har lust. Något väldigt få har eftersom Windows 11-gränssnittet inte alls är gjord för sådana apparater.

Ett nytt spelgränssnitt skulle tas fram (Skärmbild: @_h0x0d_ på Twitter)

Det ville man inom projektet ”Windows Handheld Mode” ändra på. Målet var ett nytt gränssnitt som ersätter Windows skrivbord med ett spelgränssnitt som påminner om Nintendo Switch och Steam Deck. Det skulle helt enkelt bli enklare att hitta, installera och starta spel på konsollen.

Man skulle kunna välja källa för spelen (Skärmbild: @_h0x0d_ på Twitter)

Förutom gränssnittet identifierade projektet andra problem som skulle behöva åtgärdas. Det handlade bland annat om inbyggt stöd för konsollens hårdvara och förbättringar för att använda Windows 11 med pekskärm.

(Skärmbild: @_h0x0d_ på Twitter)

Det är långt ifrån säkert att Windows Handheld Mode blir verklighet, men det är åtminstone uppmuntrande att man utforskar möjligheten.

 

Läs också:

Ny Nintendo Switch får OLED-skärm

8 oktober kommer Nintendo Switch (OLED Model).

Läs mer
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Maskfiasko för Razer

Spela ”Fallout” i Excel

Gaming med hjälp av AI

Mängder av nya spelskärmar

De bästa spelen 2024 (hittills)

IKEA: Gatustil för gamers

Razers nya samarbete tar kunderna med byxorna nere

Flaggskepp för spel från LG

Så här blir PS5 Pro

Streaming och teamchatt med färger

PS5-uppdatering rullas ut nu

Spela PS5 i Sonys Afeela-bil

Rulla till toppen