TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR
Nyhet

Här är Samsung Odyssey Ark

Den böjda 55-tummaren Odyssey Ark kan förbeställas i slutet av augusti – nu vet vi vad den kostar!

forfatter
Publicerad 2022-08-15 - 16:57

Samsung har ett stort utbud av spelskärmar, nu utökar de sortimentet med den största modellen någonsin. Den böjda 55-tummaren (!) Odyssey Ark – som presenterades för första gången under CES-mässan i Las Vegas i januari – kommer snart till butikerna. I dag meddelade Samsung att Odyssey Ark kan förbeställas i slutet av augusti.

Odyssey Ark är en 55-tums 4K-skärm (3840 x 2160) med en bågradie på 1 meter (1000R). Den kan roteras och användas i både stående och liggande läge. Den enorma spelskärmen har en uppdateringsfrekvens på 165 Hz, 1 ms responstid (GtG) samt ett cockpitläge och en exklusiv kontroll som heter Ark Dial.

Läs också Nu finns Samsungs nya spelskärmar att köpa De nya Odyssey Neo G8- och Odyssey Neo G7 4K-skärmarna lovar rejäl prestanda!
3 Odyssey Lifestyle Neo G8 Front Player FINAL 1 1536x1024 1

Samsung Odyssey Ark (LS55BG970NMXUE)

Odyssey Ark använder sig av Samsungs Quantum Matrix-teknik, med MiniLED-bakbelysning som ger mer exakt ljusfördelning och bättre kontrast. Skärmen har Samsungs Neural Quantum-videoprocessor för att skala upp innehåll upp till 4K-upplösning. Den har en speciell matt skärmbeläggning som minskar bländning och reflexer och har till och med ett inbyggt ljudsystem som stöder Dolby Atmos. Med hjälp av fyra högtalare (en i varje hörn, plus två bashögtalare) utlovas realistiska ljudupplevelser.

Odyssey Ark har en rad innovativa skärmfunktioner: Med hjälp av den medföljande, soldrivna kontrollen Ark Dial kan man snabbt ändra skärmstorlek och format samt position, så att man kan skräddarsy den optimala spelinställningen. Flex Move Screen-funktionen kan till exempel justera skärmstorleken mellan 55 och 27 tum, ändra skärmpositionen eller växla visningsformatet mellan 16:9, 21:9 och 32:9 – bara genom en tryckning på fjärrkontrollen. Skärmen har Samsungs Game bar-meny som snabbt ger en överblick över spelstatus och viktiga inställningar som HDR och VRR.

Skärmen ger även tillgång till Samsung Gaming Hub, som är Samsungs plattform för streaming av spel, i samarbete med bland annat Xbox, NVIDIA GeForce NOW och Google Stadia.

Samsung Odyssey Ark – specifikationer

Samsung Odyssey Ark spesifikasjoner
Samsung Odyssey Ark specifikationer

Pris och tillgänglighet

Samsung kommer att ta förbeställningar av Odyssey Ark i slutet av augusti. Den maffiga 55-tummaren kostar 33 000 kronor.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
blank
Google säger adjö till spelströmning Den 18 januari 2023 stängs Googles molnbaserade speltjänst Användare får tillbaka sina pengar.
Logitech G Cloud är en konsol för alla spel Spela dina spel från molnet - på vilken molntjänst du vill. Logitechs nya handhållna konsol försöker täcka dem alla.
Självformande proppar från Logitech Individuellt formgjutna öronproppar har hittills varit reserverat för professionella musiker. Logitech har hittat en lösning som verkar genial.
Berlin: Logitech vill vara kreatörernas bästa vän Logitech avslöjar en stor satsning på den kreativa och lekfulla publiken. Vi är på Logi Play i Berlin.
Minecraft ska locka unga att återvinna elektronik Elgiganten och Microsoft inleder samarbete med spelet Minecraft i centrum. Unga spelare ska utbildas i att återvinna gamla elektronikprodukter.
LG växlar upp med ny OLED-spelskärm Ny häftig gaming-skärm äntligen klar för Norden.
Följ Ljud & Bild