Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Här är Samsung Odyssey Ark

Den böjda 55-tummaren Odyssey Ark kan förbeställas i slutet av augusti – nu vet vi vad den kostar!

Skrivet av / 2022-08-15 - 16:57
Här är Samsung Odyssey Ark

Samsung har ett stort utbud av spelskärmar, nu utökar de sortimentet med den största modellen någonsin. Den böjda 55-tummaren (!) Odyssey Ark – som presenterades för första gången under CES-mässan i Las Vegas i januari – kommer snart till butikerna. I dag meddelade Samsung att Odyssey Ark kan förbeställas i slutet av augusti.

Odyssey Ark är en 55-tums 4K-skärm (3840 x 2160) med en bågradie på 1 meter (1000R). Den kan roteras och användas i både stående och liggande läge. Den enorma spelskärmen har en uppdateringsfrekvens på 165 Hz, 1 ms responstid (GtG) samt ett cockpitläge och en exklusiv kontroll som heter Ark Dial.

Läs också Nu finns Samsungs nya spelskärmar att köpa De nya Odyssey Neo G8- och Odyssey Neo G7 4K-skärmarna lovar rejäl prestanda!

Samsung Odyssey Ark (LS55BG970NMXUE)

Odyssey Ark använder sig av Samsungs Quantum Matrix-teknik, med MiniLED-bakbelysning som ger mer exakt ljusfördelning och bättre kontrast. Skärmen har Samsungs Neural Quantum-videoprocessor för att skala upp innehåll upp till 4K-upplösning. Den har en speciell matt skärmbeläggning som minskar bländning och reflexer och har till och med ett inbyggt ljudsystem som stöder Dolby Atmos. Med hjälp av fyra högtalare (en i varje hörn, plus två bashögtalare) utlovas realistiska ljudupplevelser.

Odyssey Ark har en rad innovativa skärmfunktioner: Med hjälp av den medföljande, soldrivna kontrollen Ark Dial kan man snabbt ändra skärmstorlek och format samt position, så att man kan skräddarsy den optimala spelinställningen. Flex Move Screen-funktionen kan till exempel justera skärmstorleken mellan 55 och 27 tum, ändra skärmpositionen eller växla visningsformatet mellan 16:9, 21:9 och 32:9 – bara genom en tryckning på fjärrkontrollen. Skärmen har Samsungs Game bar-meny som snabbt ger en överblick över spelstatus och viktiga inställningar som HDR och VRR.

Skärmen ger även tillgång till Samsung Gaming Hub, som är Samsungs plattform för streaming av spel, i samarbete med bland annat Xbox, NVIDIA GeForce NOW och Google Stadia.

Samsung Odyssey Ark – specifikationer

Samsung Odyssey Ark spesifikasjoner
Samsung Odyssey Ark specifikationer

Pris och tillgänglighet

Samsung kommer att ta förbeställningar av Odyssey Ark i slutet av augusti. Den maffiga 55-tummaren kostar 33 000 kronor.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Efterlängtad spelkonsol kommer nu!

Nu kan den beställas!

Asus på väg med handhållen spelkonsol baserad på Windows 11

Ny spelgeneration från Acer

Windows 11 hack på Steam Deck

Ingen Steam med gammal Windows

Rulla till toppen