TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Samsungs nya Odyssey-spelmonitorer nu i Norden

De nya Odyssey Neo G8- och Odyssey Neo G7 4K-skärmarna lovar rejäl prestanda!

forfatter
Publicerad 2022-08-04 - 08:00

Samsung är kända för sina potenta spelskärmar: vi har tidigare testat den fantastiska Odyssey Neo G9 med bra resultat, och nu släpper de fler syskon i Neo-familjen. De nya modellerna Odyssey Neo G7 och Odyssey Neo G8 visades för första gången på CES-mässan i januari och de finns nu i butik.

Till skillnad från G9 med sitt 32:9-format och 49 tum kommer lillebröderna i traditionellt 16:9-format och 32 tum. I gengäld är de fortfarande böjda och levererar i många fall samma prestanda på bildsidan – eller bättre!

Läs också Spelskärm: Ultrabred – och hårresande häftig! En häftigare gaming-skärm har vi väl aldrig sett.
Samsung Odyssey Neo G9 S49AG950 Forza Horizon 5

Odyssey Neo G8 (G85NB)

Samsung hävdar att den nya Neo G8-modellen ska vara världens snabbaste 4K-spelmonitor, med en uppdateringsfrekvens på upp till 240 Hz och svarstid på endast 1 millisekund, jämfört med 2 millisekunder på G9-modellen. I kombination med stöd för AMD FreeSync Premium Pro bör detta ge en sömlös och blixtsnabb spelupplevelse.

Skärmtekniken som används i Samsung Neo G8 är av typen LCD, med Quantum MiniLED-bakgrundsbelysning för bättre kontrast. Ljusstyrkan sträcker sig upp till 2 000 nits, och färgåtergivningen ska vara tillräckligt bra för att täcka hela 95% av DCI P3-färgrymden. Displayen har också antireflexbeläggning (Matte Display) för att minimera störningar från omgivningen.

Designen är futuristisk och tydligt inspirerad av Neo G9, och den har ett justerbart stativ för höjd-, rotation- och lutningsfunktion samt VESA-kompatibel montering.

OdysseyPR main1 G8
Samsung Odyssey Neo G8 (G85NB). (Foto: Samsung)

Odyssey Neo G7 (G75NB)

Samsung utökar också sortimentet med den böjda 32 tums 4K-skärmen Odyssey Neo G7. Den har många av funktionerna som G8-modellen har, inklusive 1 millisekunds svarstid, AMD FreeSync Premium Pro och Quantum Mini LED-teknik. Det måste dock klara sig med en något lägre uppdateringsfrekvens på 165 Hz.

OdysseyPR main2 G7
Samsung Odyssey Neo G7. (Foto: Samsung)

Odyssey G4 (G40B)

För dem som söker ett billigare alternativ kan den nya Odyssey G4-modellen vara intressant. Den kombinerar de viktigaste spelfunktionerna med en futuristisk design. Odyssey G4 finns i 25 och 27 tum med IPS LCD-paneler.  Dessa platta skärmar måste klara sig med Full HD (1 920 x 1 080) upplösning.  De levererar dock snabba uppdateringsfrekvenser på upp till 240Hz, 1 ms svarstid, IPS-panel med bred betraktningsvinkel och HDR10-stöd för spel på hög nivå. G4 har också ett höjdjusterbart stativ som kan vrida och luta skärmen.

OdysseyPR main3 G4
Samsung Odyssey G4. (Foto: Samsung)

Pris och tillgänglighet

Samsungs nya spelmonitorer säljs nu till följande rekommenderade priser:

  • Odyssey Neo G8 32″– 16 195 kr
  • Odyssey Neo G7 32″ – 14 195 kr
  • Odyssey G4 27”– 4 399 kr
  • Odyssey G4 25”– 3 899 kr

 

 

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

Nya MacBooks och Mac minis med nya, kraftfullare M2-processorer Det blixtsnabba M2-chipet från Apple får två ännu snabbare uppdateringar som hittar in i både Mac mini och MacBook Pro.
En tvättäkta lättviktare Lenovo Yoga Slim 7i Carbon är den lättaste bärbara datorn vi någonsin testat. Tyvärr medför den smala formfaktorn ett par obehagliga kompromisser.
Breda skärmar för smala budgetar Om du vill ha plats för flera fönster sida vid sida har Philips ett par prisvärda 40"-skärmar.
PC-regn från Acer Acer visade upp vårkollektionen av nya datorer på elektronikmässan i Las Vegas.
Följ Ljud & Bild