Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Grand Theft Auto VI återvänder till Vice City

Det efterlängtade spelet från Rockstar Games kommer 2025. Med en kvinna i huvudrollen.

Skrivet av / 2023-12-05 - 14:38
Grand Theft Auto VI återvänder till Vice City

17 september 2013. Så länge sedan är det som Grand Theft Auto V blev tillgängligt för PlayStation 3 och Xbox 360. Ryktena om nästa titel i världens kanske mest populära spelserie har florerat i flera år, inte minst sedan februari 2022 då Rockstar Games officiellt bekräftade att företaget höll på att utveckla Grand Theft Auto VI.

Efter några turbulenta månader, under vilka Rockstar Games hackades och dussintals videor och skärmdumpar från GTA 6 läckte ut på internet, har dagen äntligen kommit då vi officiellt kan se de första bilderna från det kommande spelet. Rockstar Games har släppt den första trailern för spelet, som tydligen inte kommer att släppas förrän 2025.

I skrivande stund har trailern redan fått nästan 64 miljoner visningar, och om man själv vill se hur de många fansen av GTA-serien reagerar på nyheten kan man börja läsa de 585 134 kommentarerna! Spänningen är påtaglig!

Trailern fokuserar på kvinnan Lucia – spelets kommande huvudperson – som vi först ser iklädd en fångdräkt. Senare träffar vi Lucia tillsammans med hennes pojkvän Jason, och det är ganska tydligt att de två, som ett slags moderna Bonnie och Clyde i spelet, kommer att försöka förverkliga sin egen (kriminella) version av den amerikanska drömmen.

Läs också Netflix släpper GTA The Trilogy I december kommer upputsade versioner av Grand Theft Auto för iPhone och Android-mobiler.

Miljön är en ny och mycket större version av Vice City (baserad på Miami, Florida), som vi först stiftade bekantskap med för över 20 år sedan 2002 i Grand Theft Auto: Vice City, det fjärde spelet i serien.

Rockstar har skickat ut ett kortfattat pressmeddelande som har följande att säga om det kommande spelet:

Grand Theft Auto VI heads to the state of Leonida, home to the neon-soaked streets of Vice City and beyond in the biggest, most immersive evolution of the Grand Theft Auto series yet.”

Dessutom får vi veta att GTA 6 kommer att finnas tillgängligt för PlayStation 5 och Xbox Series X och S.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Epic Games måste hosta upp

Samsungs 3D-skärm utan 3D-glasögon

Razer ger dig en spark i baken

Skärmarna ska vara stora och datorerna smarta

MSI slår klorna i handhållet spelande

HP och OMEN avslöjar framtiden för datorer och spelutrustning

Fler Samsung OLED-spelskärmar

Toppsäljande Steam-spelen 2023

5 julklappsidéer till spelaren

Nytt highend spelheadset

GTA 6: Se den första officiella trailern!

Spel på Youtube

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen