Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Gamescom 2023: Världens galnaste spelskärm i butik

Den massiva Samsung Odyssey Neo G9 57-tums 2x4K-bildskärmen som vi fick en smygtitt på under CES i januari finns nu att köpa.

Av / 2023-08-23 - 15:26
Gamescom 2023: Världens galnaste spelskärm i butik

Samsungs serie med böjda spelmonitorer är häftig. Men inget kan jämföras med galenskapen hos 57-tums Odyssey Neo G9. Skärmen är inte bara gigantisk, den är också knivskarp och snabb.

Odyssey Neo G9 är världens första DUHD-skärm. Det vill säga dubbel UHD-upplösning. Det vill säga en upplösning på 7680 × 2160 i bildförhållandet 32:9.

Det är inte första gången vi ser Neo G9-skärmen, eftersom den också visades upp på CES-mässan i Las Vegas i januari i år, där vi också var närvarande. Men då fanns det ingen information om pris och leveransdatum.

Nu är den här och kan beställas från och med idag för den nätta summan av 29 990 kronor.

Bildskärmen har precis presenterats på Gamescom 2023, världens största mässa för dator- och videospel, som hålls i Köln i Tyskland.

Man är verkligen omgiven av skärmen. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

Den böjda 57-tumsskärmen är lika bred som två 32-tums UHD-skärmar sida vid sida och omsluter användarna med ett brett synfält. Skärmen har Samsungs Quantum Mini LED-bakbelysning och uppfyller VESA Display HDR1000 med en maximal ljusstyrka på 1 000 nits.

Odyssey Neo G9 57″ har DisplayPort 2.1-anslutning och en uppdateringsfrekvens på upp till 240 Hz. Bildskärmen har även HDMI 2.1 och en USB-hubb

Allt detta låter ganska bra tills du sätter dig framför den och ser spellandskapet sträcka sig över hela bredden av ditt synfält! Det är helt enkelt överväldigande!

G95NC_014_Back-Dynamic-High_White G95NC_001_Front2_White Odyssey-Neo-G9G95NC-57inch_2_hero
<
>
Foto: Samsung

Fyra skärmar i en

På Gamescon 2023 kan man också se den lika överväldigande Odyssey Ark. Visserligen är skärmen ”bara” 55 tum i diagonalmått. Men eftersom den är i det normala bildförhållandet 16:9 är skärmytan på den böjda skärmen enorm.

Samsung Odyssery Ark 55″ – stor som en TV och med fyra ingångar. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

Den nya versionen av Odyssey Ark har förbättrats med fler ingångar. Nu kan man visa signalen från upp till fyra ingångar samtidigt på skärmen och styra fönstrens position och storlek med en fjärrkontroll med jog wheel. Skärmen är avsedd för exempelvis streamers som kan spela spel, använda sociala medier och titta på sin egen stream på skärmen samtidigt.

Samsung Odyssey Ark 55″ kommer att finnas tillgänglig från oktober till ett pris av 31 990 kronor.

Efterfrågan på gamingskärmar över 50 tum har sexdubblats. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

Sexfaldig ökning av jätteskärmar

De superstora skärmarna kan verka extrema, och de är inte billiga (även om varken storleken eller priset verkar orimligt jämfört med årets TV-modeller, där 75 tum anses vara en instegsmodell). Men den ökade efterfrågan finns där. Enligt Samsung har försäljningen av spelmonitorer över 50 tum sexfaldigats under det senaste året. Och det borde de veta, eftersom Samsung står för nästan hela den försäljningen.

Läs också:

CES 2023: Nya superbreda Samsung-skärmar

Samsung har visat superbreda datorskärmar med extra hög upplösning och OLED i Las Vegas.

Läs mer
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

AOC: Full HD fortfarande aktuellt

Första UPS:en för spelare

Platt tangentbord kan nästan skickas som ett brev

Razers nya gamingmus väger endast 55 gram

Här är de nya Xbox-konsolerna

Spel med djup

Ge dig in i spelet med AI

Samsungs gamingskärmar med AI

En ansiktslyftning för Asus handhållna konsol

Fred i konsolkriget efter 45 år

Ny ergonomisk spelmus från Glorious

Skräddarsytt spelljud med Arctis Nova 5

Rulla till toppen