TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

CES 2023: Nya superbreda Samsung-skärmar

Samsung har visat superbreda datorskärmar med extra hög upplösning och OLED i Las Vegas.

forfatter
Publicerad 2023-01-03 - 18:34

Samsungs första release på CES 2023-mässan i Las Vegas är datorskärmar. Och det kommer (naturligtvis) nya modeller i alla deras serier.

Mest anmärkningsvärd är den uppdaterade Odyssey Neo G9 (G95NC), som inte bara är gigantisk. Den ultrabreda 57 tums-skärmen (artikelbild) är också världens första skärm med dubbel UHD-upplösning. För första gången får vi en upplösning på 7680 × 2160 och ett bildförhållande på 32:9 på en enda bildskärm.

Läs också Spelskärm: Ultrabred – och hårresande häftig! En häftigare gaming-skärm har vi väl aldrig sett.
Samsung Odyssey Neo G9 S49AG950 Forza Horizon 5

Skärmen är också världens första med stöd för DisplayPort 2.1, som överför data ungefär dubbelt så snabbt som den tidigare använda DisplayPort 1.4. Odyssey Neo G9 stöder en uppdateringsfrekvens på 240 Hz, så att spelare inte missar något under snabba spel. Med en upplösning av dubbel UHD kommer det krävas ett grafikkort – och en plånbok – i supertungviktsklassen.

Även om Samsung är mest kända för sina QLED-skärmar, har de också OLED-skärmar på programmet i år. (Foto: Samsung)

Något mindre men med ofattbart djup svärta är Odyssey OLED G9 (modellnummer: G95SC), som är en 49 tum ultrabred skärm och en OLED-panel med dubbel QHD-upplösning. Denna bildskärm har också 240 Hz uppdateringsfrekvens.

Tack vare appar från partners som Prime Video, Netflix och YouTube kan Odyssey OLED G9 agera smart-TV direkt från Internet utan att använda en dator.

Grafiska formgivare och fotografer kan se fram emot ViewFinity S9 (S90PC), en 27-tums 5K-skärm optimerad för kreativt arbete. Bildskärmens inbyggda färgkalibreringsmotor ska säkerställa exakta skärmfärger och ljusstyrka.

Läs också TV och PC-monitor i ett Jobba hemifrån eller bara vara hemma? Den här skärmen funkar till allt!

Slutligen utökas katalogen av smarta bildskärmar för hemmakontoret. Smart Monitor M8 (M80C) finns nu i en ny 27-tummare med 4K-upplösning.

Smart Monitor M8 är lika delar bildskärm och smart-TV. (Foto: Samsung)

Man kan använda Smart Monitor M8 för att få omedelbar tillgång till Prime Video, Netflix och YouTube via Smart Hub.

Skärmarna har just presenterats för pressen på elektronikmässan CES 2023 i USA. När skärmarna kommer till de nordiska breddgraderna och vad priserna blir återstår att se.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range

Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today

Spännande 'böcker' från Samsung Samsung Galaxy Book3 kommer i fem versioner, och hårdvaran är helt uppdaterad.
Bättre videokonferenser billigt Logitech Brio 300 är en överkomlig webbkamera som erbjuder bättre kvalitet på Zoom och Teams än datorns inbyggda kamera.
Nya MacBooks och Mac minis med nya, kraftfullare M2-processorer Det blixtsnabba M2-chipet från Apple får två ännu snabbare uppdateringar som hittar in i både Mac mini och MacBook Pro.
lbpluss
En tvättäkta lättviktare Lenovo Yoga Slim 7i Carbon är den lättaste bärbara datorn vi någonsin testat. Tyvärr medför den smala formfaktorn ett par obehagliga kompromisser.
Följ Ljud & Bild