Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Gamescom 2023: Samsung satsar på spelande

Spela inte bara på din datorskärm. Samsung vill förvandla din TV till en gamingportal

Av / 2023-08-24 - 17:21
Gamescom 2023: Samsung satsar på spelande

Även om Samsung inte är ett företag som vi är vana att förknippa med spelande, är de representerade med en stor monter på Gamescom 2023-mässan som äger rum i Köln, Tyskland just nu.

Som väntat ägnas större delen av montern åt de ultrabreda jätteskärmar på upp till 57″ diagonalt, som vi skrev om igår.

Men Samsung satsar också på att göra varje TV till inte bara en spelskärm, utan en portal för spel. Nyckelordet är Samsung Gaming Hub, som gör det möjligt att strömma spel från en lång rad partners, inklusive Microsoft Game Pass och Nvidia GeForce Now. Och det handlar inte bara om att strömma spel till den stora skärmen från Xboxen inne på ditt rum. Över 3 000 spel kan spelas direkt på skärmen med hjälp av en handkontroll. Vissa kan till och med spelas med hjälp av TV:ns fjärrkontroll.

 

Några av titlarna är arkadklassiker, men det finns också helt nya spel på listan. I onsdags meddelades att det kommande Starfield från Bethesda Games kommer att finnas tillgängligt via Samsung Games Hub från och med lanseringsdatumet den 6 september. Man behöver alltså inte en tung speldator eller konsol för att spela. Den tunga databehandlingen kommer att ske i molnet. Men det kräver förstås ett Games Pass-abonnemang.

PXL_20230823_073528181-scaled PXL_20230823_073821490-scaled PXL_20230823_084115818-scaled
<
>
Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home

Starfield introducerar spelarna till ett gigantiskt nytt universum. Och möjligheten att streama spelet direkt till Samsung-produkter gör att vi kan nå många fler spelare”, sa Pete Hines, Head of Game Publishing på Bethesda, när han besökte Samsungs monter på Gamescom 2023.

Det låter nästan för bra för att vara sant – och tyvärr för oss svenskar är det så. Samsung Gaming Hub är nämligen ännu inte tillgänglig i Skandinavien. Och det fanns inga uppgifter i montern om när vi kommer att få tillgång till Gaming Hub. Men vi är säkra på att det bara är en tidsfråga.

Samsung Odyssey Ark 55-tumsskärm. Visas här på högkant. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)
Ljud & Bild specificerar att reseomkostnaderna för detta reportage betalades av tillverkaren.

Läs också:

Gamescom 2023: Världens galnaste spelskärm i butik

Den massiva Samsung Odyssey Neo G9 57-tums 2x4K-bildskärmen som vi fick en smygtitt på under CES i januari finns nu att köpa.

Läs mer
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fortnite tillbaka på iOS

AOC: Full HD fortfarande aktuellt

Första UPS:en för spelare

Platt tangentbord kan nästan skickas som ett brev

Razers nya gamingmus väger endast 55 gram

Här är de nya Xbox-konsolerna

Spel med djup

Ge dig in i spelet med AI

Samsungs gamingskärmar med AI

En ansiktslyftning för Asus handhållna konsol

Fred i konsolkriget efter 45 år

Ny ergonomisk spelmus från Glorious

Rulla till toppen