Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Computex 2023: MSI uppvaktar företagskunderna

MSI är kända för sina häftiga speldatorer, men nu vill de också ha en bit av affärskakan.

Skrivet av / 2023-06-02 - 16:02
Computex 2023: MSI uppvaktar företagskunderna

MSI är först och främst känt som tillverkare av speldatorer. Men den taiwanesiska datortillverkaren har de senaste åren fått aptit på andra delar av marknaden, särskilt de kreativa proffsen som behöver massor av grafiska muskler men som hellre vill ha skärmar med 4K-upplösning än blixtsnabb skärmuppdatering.

Vi har också sett maskiner för hemmakontoret, i form av den förnuftiga Modern-serien. Men det var ändå överraskande att se nya MSI Commercial 14H, som är en ren kontorsmaskin. Den har varken blinkande RGB-lampor eller blixtsnabb 3D-grafik.

MSI Commercial 14H är en kontorsmaskin som inte skulle fått oss att höja ett ögonbryn om den inte kom från spelspecialisten MSI. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

Faktum har MSI har hållit korten så nära kroppen att Commercial-serien också kom som en överraskning för MSI:s produktspecialist, som visade oss runt i montern. Han hörde om serien bara några veckor före Computex 2023.

Hårdvaran var en Intel Core i7-processor och en 14-tums FHD+ skärm (1920 x 1200 pixlar) och integrerad Intel Iris Xe-grafik. Det är inte specifikationer som får gamingfans att ramla av stolen. Men det verkade rejäl, och med ett kabinett av återvunnet material är det tillräckligt grönt för att komma igenom nålsögat. Det ska bli lite spännande att se om MSI kan få fotfäste på en så konkurrensutsatt marknad. En ganska användbar detalj var en inbyggd NFC-läsare för smartkort eller mobiltelefon.

MSI Creator Z17 är en något kraftfullare maskin som vänder sig till en grafikproffs. Vi har testat en tidigare version av Z17, men modellen är naturligtvis uppdaterad. En tjusig detalj var pennan som kunde skriva på både skärm och papper – utan att byta stift!

Creator Z17 med QHD-grafik och penna. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

Prestige-serien består av lyxiga ultrabooks. Här presenterade MSI Prestige 13 EVO A13M, en laptop för studenter i kritvitt magnesiumhölje. Vikten var 10 gram under det magiska kilot.

Prestige 13 EVO är en tjusig liten studielaptop i ett mjölkvitt magnesiumkabinett. Utan gamingfeatures, men bara 990 gram lätt. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B Home)

Ljud & Bild specificerar att reseomkostnaderna för detta reportage betalades av tillverkaren.
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Streaming för gamers

Billigare Asus ROG Ally

Nästa Xbox Series X eventuellt avslöjad

Pro-gamingmus och tangentbord

IFA 2023: Nackhögtalare för spelande

Bärbar gaming för välbärgade

Rulla till toppen