Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Spyder Checkr Video: Färgverktyg för videofilmare

Spyder Checkr Video från Datacolor gör det enklare att färgkalibrera din kamera.

Skrivet av / 2023-09-30 - 17:30
Spyder Checkr Video: Färgverktyg för videofilmare

Alla som spelar in mycket video vet hur viktigt det är att färgerna blir rätt. Särskilt om du gör en produktion med flera kameror är det viktigt att alla kameror visar samma färger.

Att göra detta under redigeringen efter produktionen kan vara en mardröm. Men nu har Datacolor lanserat Spyder Checkr Video, som gör det möjligt att snabbt och exakt färgkalibrera en eller flera kamera- och objektivkombinationer, vilket resulterar i helt korrekta färger.

Läs också Bästa skärmkalibreringen? Den senaste Spyder X2-skärmkalibreringen från Datacolor är det snabbaste sättet att få en perfekt bild.

Det är en samling färgkartor, som när de läses genom ett vektorskop skapar ett cirkulärt mönster av färger, så att användarna kan se alla färger som registrerats. Inte bara primär- och sekundärfärger. Den nyanserade och exakta färginformationen är intuitiv och lätt att förstå, både för proffs och nybörjare.

Spyder Checkr Video_20
Foto: Datacolor

Tolv olika färgkartor

Setet består av tolv olika färgkartor för kalibrering av olika delar av färgskalan, gråskalekalibrering med mera. Allt ligger i en hård väska för bästa skydd.

Spyder Checkr Video är i ett kompakt format som ryms bekvämt i handflatan.

”När vi utvecklade Spyder Checkr Video var vårt mål att skapa en bärbar och lättanvänd färgreferenskarta som skulle sätta en ny standard på marknaden”, säger Casey Krugman, produktchef på Datacolor.

”Med det första avancerade färgreferensverktyget i sitt slag ger Datacolor snabb och oklanderlig färgprecision, oavsett om du är på språng eller arbetar på en fast plats.”

Spyder Checkr Video_24
Foto: Datacolor

Spyder Checkr Video: tillgänglighet och pris

Spyder Checkr Video är tillgänglig nu för 149 pund från Datacolor. Vi förväntar oss att produkten kommer att kosta runt 2 000 kronor när den så småningom kommer till de svenska butikerna.

Mer info: datacolor.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Kamera som tål tuffa tag

Sensationell kamera

En uppsjö av nyheter från Canon

Steadicam för fickan

Leica-kameran skyddar dina rättigheter.

Leica släpper extrem vidvinkel

Välj vilka bilder du vill skriva ut

Extremt zoomobjektiv från Canon

Superlätt superteleobjektiv

Hobolite lanseras i Norden

Korrekta färger från din videokamera

Teleobjektiv för extrema porträttbilder

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen