TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Sony HDC-F5500: Proffskamera som kan något ingen annan kan

Med en global slutare eliminerar den professionella 4K-kameran Sony HDC-F5500 ett vanligt problem.

forfatter
Publicerad 2022-03-26 - 08:25

Sony HDC-F5500 är en professionell 4K-videokamera med S35-bildsensor, som tack vare en global slutare eliminerar problemet med slutarförvrängning, alltså där föremål ser ut att vara böjda om man panorerar hastigt. Detta till skillnad från en rullande slutare, eller rolling shutter, som artefakten är uppkallad efter.

Sony HDC-F5500
Sony HDC-F5500 har en global slutare. Foto: Sony

HDC-F5500 är idealisk för live och sport

Den globala slutaren är blixtsnabb, vilket gör HDC-F5500 idealisk för live- och sportproduktioner, samt långfilm på vita duken.

Läs också Sony Venice – storformatvideo för proffs Med hjälp av en bildsensor i fullformat lovar Sony att Venice-systemet fångar ”emotions in every frame”.

Enligt Sony fungerar kameran ”perfekt i svåra ljusförhållanden”, till exempel konserter med snabba LED-stroboskop.

 

HDC-F5500 är en S35 fullformat-systemkamera med ett 8-stegs ND-filter som även används i den digitala filmkameran VENICE. Detta gör att man snabbt kan välja rätt fokusdjup och underlättar att ta kontrollerade bilder av motiv som rör sig snabbt. Även i bra ljus.

Kameran kan styras både lokalt och fjärrstyras via IP för högsta möjliga flexibilitet. Den är också kompatibel med IP-förlängningsadaptern HDCE-TX50, som gör det enklare att sätta upp multikameraproduktion ute på jobb.

Sony HDC F55003
Foto: Sony

Sony HDC-F5500 kommer till Europa

HDC-F5500 lanserades i USA i oktober 2021 och nu har det bestämts att kameran även kommer till Europa. Den ska bland annat användas under Montreux Jazz Festival i Schweiz i juli. Där ska den användas för att filma artister på scen, men också för omgivningsbilder längs Genèvesjön.

Sony HDC-F5500 är en professionell kamera med en matchande prislapp: 90 000 euro.

Mer info: pro.sony.eu

 

Sony HDC F5500
Foto: Sony

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

LB+ Månad

kr 119,00

KÖP

LB+ Vecka

kr 59,00

KÖP
Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Prenumerationen löper ut perioden som du har betalat för. Köp- och prenumerationsvillkor gäller.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range

Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today

lbpluss
En mycket speciell zoom Sonys nya normalzoom är ovanlig.
lbpluss
Råaste zoomen vi sett 10x ultra-telezoom för fullformat.
lbpluss
Lumix S5II och S5IIX: Kompakta fullformatskameror vi suktar efter Panasonics kompakta fullformatskamera Lumix S5II kan äntligen filma med fasbaserad autofokus. S5IIX ger fler häftiga videofunktioner.
lbpluss
Guide till analoga filmkameror Att fotografera analogt har blivit enormt populärt. Här är kamerorna vi rekommenderar.
lbpluss
Så kommer du igång med analog fotografering Vi förklarar allt grundläggande på ett enkelt sätt.
Följ Ljud & Bild