TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Sony HDC-F5500: Proffskamera som kan något ingen annan kan

Med en global slutare eliminerar den professionella 4K-kameran Sony HDC-F5500 ett vanligt problem.

forfatter
Publicerad 2022-03-26 - 08:25

Sony HDC-F5500 är en professionell 4K-videokamera med S35-bildsensor, som tack vare en global slutare eliminerar problemet med slutarförvrängning, alltså där föremål ser ut att vara böjda om man panorerar hastigt. Detta till skillnad från en rullande slutare, eller rolling shutter, som artefakten är uppkallad efter.

Sony HDC-F5500
Sony HDC-F5500 har en global slutare. Foto: Sony

HDC-F5500 är idealisk för live och sport

Den globala slutaren är blixtsnabb, vilket gör HDC-F5500 idealisk för live- och sportproduktioner, samt långfilm på vita duken.

Läs också Sony Venice – storformatvideo för proffs Med hjälp av en bildsensor i fullformat lovar Sony att Venice-systemet fångar ”emotions in every frame”.

Enligt Sony fungerar kameran ”perfekt i svåra ljusförhållanden”, till exempel konserter med snabba LED-stroboskop.

 

HDC-F5500 är en S35 fullformat-systemkamera med ett 8-stegs ND-filter som även används i den digitala filmkameran VENICE. Detta gör att man snabbt kan välja rätt fokusdjup och underlättar att ta kontrollerade bilder av motiv som rör sig snabbt. Även i bra ljus.

Kameran kan styras både lokalt och fjärrstyras via IP för högsta möjliga flexibilitet. Den är också kompatibel med IP-förlängningsadaptern HDCE-TX50, som gör det enklare att sätta upp multikameraproduktion ute på jobb.

Sony HDC F55003
Foto: Sony

Sony HDC-F5500 kommer till Europa

HDC-F5500 lanserades i USA i oktober 2021 och nu har det bestämts att kameran även kommer till Europa. Den ska bland annat användas under Montreux Jazz Festival i Schweiz i juli. Där ska den användas för att filma artister på scen, men också för omgivningsbilder längs Genèvesjön.

Sony HDC-F5500 är en professionell kamera med en matchande prislapp: 90 000 euro.

Mer info: pro.sony.eu

 

Sony HDC F5500
Foto: Sony

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Avancerad minidrönare flyger var som helst DJI Mini 3 Pro har fullvuxna funktioner, men är så liten att den flyger under radarn för drönarreglerna.
Proffskamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion och allt en flaggskeppskamera behöver, utom två saker.
Ljusstark och förbättrad zoom från Sony Lägre vikt och högre prestanda är nyckelorden för Sony FE 24-70mm F2.8 GM II.
5 tips: Så tar du bättre bilder i påsk Solens värmande strålar är inte alltid fotografens bästa vänner. Här får du lära dig hur du undviker dem – och fyra andra saker som förstör dina bilder.
Leica släpper svart Summicron 28mm f2 Kommer endast i få exemplar – med en förbättring man måste titta noga efter.
GH6: Värsting-videokamera som även tar stillbilder GH5 har äntligen fått en ersättare. Panasonic Lumix GH6 är en maxad videokamera förklädd som stillbildskamera.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend