Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Lumix S 20-60mm F3.5-5.6

Anpassad för Leica SL och Panasonic Lumix S1.

Skrivet av / 2020-05-27 - 17:48
Lumix S 20-60mm F3.5-5.6

Den nya Panasonic Lumix-zoomen har ett lite ovanligt fokusområde, från 20 till 60 mm. Den täcker ganska så bred vidvinkel upp till en lite spetsig normalbrännvidd, men når inte riktigt upp till porträttområdet mellan 80 och 100 mm.

Lumix S 20-60mm F3.5-5.6 är anpassad för Panasonic, Leica och Sigmas L-format för fullformatkameror som S1R och Leica SL2, och den måttliga ljusstyrkan har gjort det möjligt att hålla nere priset. Lumix S 20-60mm F3.5-5.6 kostar under 10 000 kronor, vilket får oss att tro att det kan dyka upp en billigare fullformatkamera i S1-serien snart.

Det kompakta objektivet har ingen inbyggd optisk bildstabilisator. Det har 11 linselement, varav 2 är asfäriska och 3 är extra low dispersion, som det kallas när man slipar linser för att kontrollera ljusspridningen maximalt. Det finns också ett refraktivt element som bidrar till att göra konstruktionen lite mer kompakt.

I Panasonics pressmeddelande står det att objektivet är vädertätat och kompenserar för focus breathing. Det har också en fluorbeläggning på det främre linselementet för att hålla borta damm och vattendroppar.

Lumix S 20-60mm F3.5-5.6 väger bara 350 gram, är 87 mm långt och har 67 mm filterfattning. Diametern är 77 mm och närgränsen 15 cm. Priset är cirka 8 000 kronor.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Seriös fotoutrustning från Leica

Gammalt filmformat får en renässans

Avslöjar nytt zoomobjektiv

Extremt på alla sätt

Kan bli omöjlig att få tag på

Liten, lätt och ljusstark

Kompakt superzoom för fullformat

Får efterlängtade uppdateringar

Liten kameraväska med gott om utrymme

Snabbare och mer användbart flaggskepp

Kompakt 100 Mp kamera från Hasselblad

Lovar bättre ljud på upp till 250 meters avstånd

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen