Nyhet

Luminar AI gör himlen mer dramatisk

Nu blir det enklare att få snyggare bilder.
forfatter

I en uppdatering till Luminar – AI Update 2 – har gänget bakom bildredigeringsprogrammet förbättrat möjligheterna att redigera och ersätta himlen i bilderna, lagt till nya filtereffekter och förenklat arbetsflödet.

Uppdateringen är gratis för de som redan har laddat ner Luminar och gör det ännu enklare att förvandla helt ordinära bilder till spektakulära fotografier.

Luminar AI Update 2
Foto: Luminar

Sky AI har använts på bilderna ovan och nedan, och skillnaderna är påtagliga. Lägg märke till att vattnet på högra sidan av bilden också reflekterar effekten av den konstgjorda himlen.

Luminar AI Update 2
Foto: Luminar

En annan effekt är Relight Human, som lägger till färgerna och ljuset från den pålagda himlen på personen också. Det finns ett brett utbud av ”himmelseffekter”, man kan lägga till effekter, text, struktur och mycket mer i lager, och går att göra eller köpa färdiga mallar som kan användas i programvaran.

Luminar: Pris och kompatibilitet

De flesta nyare kameror stöds i den här uppdateringen, Fujifilm X-S10, men inte X-E4 och GFX100S, Nikon Z6 II och Z7 II stöds, detsamma gäller Leica SL-1, M10-R, S3 och Sony a7c och a7s II, men inte a1 (ännu).

Luminar hittar du här, en licens för två datorer kostar 99 euro.

5 bildredigeringsprogram Vår guide med bildprogram har allt du behöver för att få finare bilder.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.