Nyhet

Leica Q2 Daniel Craig x Greg Williams

Om du vill ha James Bonds kamera får du skynda dig.
forfatter

Den nya specialutgåvan av Leica Q2 tillverkas bara i 750 exemplar och finns redan hos utvalda återförsäljare.

Rent tekniskt är Leica Q2 Daniel Craig x Greg Williams helt identisk med en vanlig Leica Q2, som vi testade förra året, fast här är alla detaljer lackade i guld. Till och med loggan är svart med ”Leica” skrivet i guldfärg.

Kameran är gjord i samarbete med Daniel Craig, som de flesta känner som James Bond, och Greg Williams, som i det närmaste har varit Craigs personliga fotograf.

Williams har bland annat tagit många av filmaffischerna med Craig och dokumenterat flera av skådespelarens filminspelningar.


– Q2 är den perfekta kameran för mig och behöver inte förbättras. Så att få en möjlighet att skapa något unikt med de fantastiska människorna på Leica och min vän Greg Williams har varit ett privilegium och en ära, säger Daniel Craig i pressmeddelandet från Leica.

”Daniel Craig x Greg Williams” och serienumret står lasergraverat i guld under glaset som täcker skärmen på baksidan.

Till och med axelremmen i nappaskinn har förgyllda fästen och Leica-logga.

Kameran kostar 65 000 kronor och går att köpa hos utvalda Leica-återförsäljare.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.