Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

CES 2019: Avancerade bilkameror

NextBase-kamerorna ringer SOS om du inte ger ifrån dig några livstecken efter en olycka.

Av / 2019-01-08 - 07:51
CES 2019: Avancerade bilkameror

NextBase har visat upp nya bilkameror på CES-mässan i Las Vegas. Det låter kanske inte så spännande, men detta är faktiskt det snabbast växande kamerasegmentet just nu och NextBase lanserar ett par mycket användbara funktioner.

SOS

Efter en kraftig krock kan minuter eller till och med vara avgörande. NextBase har därför utrustat sina nya instrumentpanelskameror med en SOS-funktion. Efter en krock frågar kameran dig om du är okej. Du trycker på ”Ok” på pekskärmen för att bekräfta. Om du är vid medvetande och rör dig inuti bilen så gör kameran ingenting heller. Men om du inte svarar inom en kort stund (en minut eller liknande) så ringer kameran automatiskt nödnumret för att berätta att du är medvetslös.

Auto Sync

Automatisk synkning med Bluetooth är också nytt. Det innebär att en lågupplöst video som visar 20 sekunder före och 20 sekunder efter krocken automatiskt skickas till din mobiltelefon. Och du behöver ingen komplicerad wifi-anslutning mellan enheterna eftersom överföringen görs med Bluetooth.

Röststyrning med Alexa ska också bli möjligt i de två dyraste modellerna.

Richard Browning (till höger) och Robert Ingebrigtsen (till vänster) från NextBase visar upp de nya bilkamerorna på CES. Foto: Geir Gråbein Nordby
Richard Browning (till höger) och Robert Ingebrigtsen (till vänster) från NextBase visar upp de nya bilkamerorna på CES. Foto: Geir Gråbein Nordby

 

Fem modeller

Den nya serien bilkameror består av fem modeller, som kostar från ungefär 700 kronor (NextBase 122) till 2 000 kronor (NextBase 522 GW). Skillnaderna mellan modellerna är videokvalitet och funktionalitet – den billigaste har 720p-upplösning och 120 graders vidvinkel, medan toppmodellen har 1440p-upplösning, 140 graders vinkel samt polariseringsfilter i optiken och en möjlighet att koppla in en kamera i bakrutan som läggs till i videon som bild-i-bild. GPS finns också på plats.

 

De tre mellanmodellerna har varierande mängd utrustning och bildkvalitet. Från 322GW och uppåt får du wifi och en möjlighet att automatiskt lagra video i molnet. Den första månaden är då gratis.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen