annons
annons

CES 2019: Avancerade bilkameror

NextBase-kamerorna ringer SOS om du inte ger ifrån dig några livstecken efter en olycka.

NextBase har visat upp nya bilkameror på CES-mässan i Las Vegas. Det låter kanske inte så spännande, men detta är faktiskt det snabbast växande kamerasegmentet just nu och NextBase lanserar ett par mycket användbara funktioner.

SOS

Efter en kraftig krock kan minuter eller till och med vara avgörande. NextBase har därför utrustat sina nya instrumentpanelskameror med en SOS-funktion. Efter en krock frågar kameran dig om du är okej. Du trycker på ”Ok” på pekskärmen för att bekräfta. Om du är vid medvetande och rör dig inuti bilen så gör kameran ingenting heller. Men om du inte svarar inom en kort stund (en minut eller liknande) så ringer kameran automatiskt nödnumret för att berätta att du är medvetslös.

Auto Sync

Automatisk synkning med Bluetooth är också nytt. Det innebär att en lågupplöst video som visar 20 sekunder före och 20 sekunder efter krocken automatiskt skickas till din mobiltelefon. Och du behöver ingen komplicerad wifi-anslutning mellan enheterna eftersom överföringen görs med Bluetooth.

Röststyrning med Alexa ska också bli möjligt i de två dyraste modellerna.

Richard Browning (till höger) och Robert Ingebrigtsen (till vänster) från NextBase visar upp de nya bilkamerorna på CES. Foto: Geir Gråbein Nordby
Richard Browning (till höger) och Robert Ingebrigtsen (till vänster) från NextBase visar upp de nya bilkamerorna på CES. Foto: Geir Gråbein Nordby

 

Fem modeller

Den nya serien bilkameror består av fem modeller, som kostar från ungefär 700 kronor (NextBase 122) till 2 000 kronor (NextBase 522 GW). Skillnaderna mellan modellerna är videokvalitet och funktionalitet – den billigaste har 720p-upplösning och 120 graders vidvinkel, medan toppmodellen har 1440p-upplösning, 140 graders vinkel samt polariseringsfilter i optiken och en möjlighet att koppla in en kamera i bakrutan som läggs till i videon som bild-i-bild. GPS finns också på plats.

 

De tre mellanmodellerna har varierande mängd utrustning och bildkvalitet. Från 322GW och uppåt får du wifi och en möjlighet att automatiskt lagra video i molnet. Den första månaden är då gratis.

NextBase har visat upp nya bilkameror på CES-mässan i Las Vegas. Det låter kanske inte så spännande, men detta är faktiskt det snabbast växande kamerasegmentet just nu och NextBase lanserar ett par mycket användbara funktioner. SOS Efter en kraftig krock kan minuter eller till och med vara avgörande. NextBase har därför utrustat sina nya instrumentpanelskameror med en SOS-funktion. Efter en krock frågar kameran dig om du är okej. Du trycker på ”Ok” på pekskärmen för att bekräfta. Om du är vid medvetande och rör dig inuti bilen så gör kameran ingenting heller. Men om du inte svarar inom en kort stund (en minut eller liknande) så ringer kameran automatiskt nödnumret för att berätta att du är medvetslös. Auto Sync Automatisk synkning med Bluetooth är också nytt. Det innebär att en lågupplöst video som visar 20 sekunder före och 20 sekunder efter krocken automatiskt skickas till din mobiltelefon. Och du behöver ingen komplicerad wifi-anslutning mellan enheterna eftersom överföringen görs med Bluetooth. Röststyrning med Alexa ska också bli möjligt i de två dyraste modellerna. [caption id="attachment_91421" align="alignnone" width="3675"]Richard Browning (till höger) och Robert Ingebrigtsen (till vänster) från NextBase visar upp de nya bilkamerorna på CES. Foto: Geir Gråbein Nordby Richard Browning (till höger) och Robert Ingebrigtsen (till vänster) från NextBase visar upp de nya bilkamerorna på CES. Foto: Geir Gråbein Nordby[/caption]   Fem modeller Den nya serien bilkameror består av fem modeller, som kostar från ungefär 700 kronor (NextBase 122) till 2 000 kronor (NextBase 522 GW). Skillnaderna mellan modellerna är videokvalitet och funktionalitet – den billigaste har 720p-upplösning och 120 graders vidvinkel, medan toppmodellen har 1440p-upplösning, 140 graders vinkel samt polariseringsfilter i optiken och en möjlighet att koppla in en kamera i bakrutan som läggs till i videon som bild-i-bild. GPS finns också på plats.   De tre mellanmodellerna har varierande mängd utrustning och bildkvalitet. Från 322GW och uppåt får du wifi och en möjlighet att automatiskt lagra video i molnet. Den första månaden är då gratis.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-