CES 2019: Avancerade bilkameror

NextBase-kamerorna ringer SOS om du inte ger ifrån dig några livstecken efter en olycka.

NextBase har visat upp nya bilkameror på CES-mässan i Las Vegas. Det låter kanske inte så spännande, men detta är faktiskt det snabbast växande kamerasegmentet just nu och NextBase lanserar ett par mycket användbara funktioner.

SOS

Efter en kraftig krock kan minuter eller till och med vara avgörande. NextBase har därför utrustat sina nya instrumentpanelskameror med en SOS-funktion. Efter en krock frågar kameran dig om du är okej. Du trycker på ”Ok” på pekskärmen för att bekräfta. Om du är vid medvetande och rör dig inuti bilen så gör kameran ingenting heller. Men om du inte svarar inom en kort stund (en minut eller liknande) så ringer kameran automatiskt nödnumret för att berätta att du är medvetslös.

Auto Sync

Automatisk synkning med Bluetooth är också nytt. Det innebär att en lågupplöst video som visar 20 sekunder före och 20 sekunder efter krocken automatiskt skickas till din mobiltelefon. Och du behöver ingen komplicerad wifi-anslutning mellan enheterna eftersom överföringen görs med Bluetooth.

Röststyrning med Alexa ska också bli möjligt i de två dyraste modellerna.

Annons: Artikeln fortsätter nedan
Richard Browning (till höger) och Robert Ingebrigtsen (till vänster) från NextBase visar upp de nya bilkamerorna på CES. Foto: Geir Gråbein Nordby
Richard Browning (till höger) och Robert Ingebrigtsen (till vänster) från NextBase visar upp de nya bilkamerorna på CES. Foto: Geir Gråbein Nordby

 

Fem modeller

Den nya serien bilkameror består av fem modeller, som kostar från ungefär 700 kronor (NextBase 122) till 2 000 kronor (NextBase 522 GW). Skillnaderna mellan modellerna är videokvalitet och funktionalitet – den billigaste har 720p-upplösning och 120 graders vidvinkel, medan toppmodellen har 1440p-upplösning, 140 graders vinkel samt polariseringsfilter i optiken och en möjlighet att koppla in en kamera i bakrutan som läggs till i videon som bild-i-bild. GPS finns också på plats.

 

De tre mellanmodellerna har varierande mängd utrustning och bildkvalitet. Från 322GW och uppåt får du wifi och en möjlighet att automatiskt lagra video i molnet. Den första månaden är då gratis.

Har du något att tillägga?

Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.
NextBase har visat upp nya bilkameror på CES-mässan i Las Vegas. Det låter kanske inte så spännande, men detta är faktiskt det snabbast växande kamerasegmentet just nu och NextBase lanserar ett par mycket användbara funktioner. SOS Efter en kraftig krock kan minuter eller till och med vara avgörande. NextBase har därför utrustat sina nya instrumentpanelskameror med en SOS-funktion. Efter en krock frågar kameran dig om du är okej. Du trycker på ”Ok” på pekskärmen för att bekräfta. Om du är vid medvetande och rör dig inuti bilen så gör kameran ingenting heller. Men om du inte svarar inom en kort stund (en minut eller liknande) så ringer kameran automatiskt nödnumret för att berätta att du är medvetslös. Auto Sync Automatisk synkning med Bluetooth är också nytt. Det innebär att en lågupplöst video som visar 20 sekunder före och 20 sekunder efter krocken automatiskt skickas till din mobiltelefon. Och du behöver ingen komplicerad wifi-anslutning mellan enheterna eftersom överföringen görs med Bluetooth. Röststyrning med Alexa ska också bli möjligt i de två dyraste modellerna. [caption id="attachment_91421" align="alignnone" width="3675"]Richard Browning (till höger) och Robert Ingebrigtsen (till vänster) från NextBase visar upp de nya bilkamerorna på CES. Foto: Geir Gråbein Nordby Richard Browning (till höger) och Robert Ingebrigtsen (till vänster) från NextBase visar upp de nya bilkamerorna på CES. Foto: Geir Gråbein Nordby[/caption]   Fem modeller Den nya serien bilkameror består av fem modeller, som kostar från ungefär 700 kronor (NextBase 122) till 2 000 kronor (NextBase 522 GW). Skillnaderna mellan modellerna är videokvalitet och funktionalitet – den billigaste har 720p-upplösning och 120 graders vidvinkel, medan toppmodellen har 1440p-upplösning, 140 graders vinkel samt polariseringsfilter i optiken och en möjlighet att koppla in en kamera i bakrutan som läggs till i videon som bild-i-bild. GPS finns också på plats.   De tre mellanmodellerna har varierande mängd utrustning och bildkvalitet. Från 322GW och uppåt får du wifi och en möjlighet att automatiskt lagra video i molnet. Den första månaden är då gratis.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie

Apple AirPods får röststyrning

AirPods får trådlös laddning och ”Hej Siri”.

Stranger Things, säsong 3 – första trailern!

4 juli återvänder Netflix till Hawkins och Stranger Things.

test
Panasonic Lumix S 24-105mm F4 Macro OIS

Superb allround-zoom

Panasonics första standardzoom i fullformat lever upp till förväntningarna.

Philips OLED934: Ny toppmodell avslöjad

Här är de första bilderna på Philips nya OLED-toppmodell!

Apple turbotrimmar iMac

De nya iMacarna klarar tuffa jobb dubbelt så snabbt.

Dags att köpa iPad?

Om du har funderat på att köpa en ny surfplatta så är tiden kommen.

Ljusstarkt porträttobjektiv till Sony alpha

Tyst, snabbt och med snygg boheh är några av egenskaperna man får med Samyangs 85mm f1.4.

test
Canon EOS RP

Klipp från Canon

EOS RP saknar inte helt kompromisser men har en aggressiv prislapp och är mycket tillfredsställande att fotografera med.

Allt om Samsungs QLED-TV 2019

Samsungs kommande 2019-modeller får ett markant lyft i bildkvalitet, och den här gången gäller det inte bara toppmodellerna.

test
Samsung QE65Q900R

8K mot 4K: ­Teknisk knockout

Är Samsungs minsta och billigaste 8K-skärm bättre än en vanlig, bra 4K-TV? Vi testar!

Mässbilder från Sound Society 2019

Även i vårt grannland Danmark finns det naturligtvis hifi-mässor. Här är bilder från en av dem!

Tidal ger studioljud i iPhone

Tidal-användare kan glädja sig åt att iPhone har fått MQA-stöd, och alltså kommer närmare ljudet från inspelningsstudion.

grupptest
5 trådlösa brusreducerande hörlurar

Tyst och skönt på flyget

Brusreducerande hörlurar motverkar trötthet och skonar hörseln på långa flygresor.

test
Line Magnetic Audio 805iA

Glödande klangmästare

En av de bästa rörförstärkare vi har testat raserar alla fördomar.

Sonos One får nytt innehåll

Sonos One Gen 2 är lika enkel att använda som tidigare. Så vad är det egentligen som är nytt?

test
ikko OH1

Glänsande ljud

Kinesiska ikko debuterar med stora ambitioner till små priser.

Recension
Triple Frontier

Greed is good…

Före detta amerikanska elitsoldater bestämmer sig för att råna en sydamerikansk knarkbaron. Det går inte riktigt som planerat.

test
RME ADI-2 DAC

Bästa ljudet vi har hört

Du hittar knappast en bättre DAC för pengarna än RME ADI-2 DAC.

test
Stax SR-009s

Detta är inte ljud – det är magi

Nu vet jag hur det känns att ha ett helt universum inklämt mellan öronen.

Recension
A star is Born

Gnistrande personkemi

Cooper och Gaga sjunger sig in i filmhistorien med en fängslande remake av motgångar-gör-dig-stark-klassikern.