Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Capture One Pro 23 bildredigering

Ny version av Capture One Pro för fotografer.

Av / 2022-11-08 - 15:43
Capture One Pro 23 bildredigering

Danska Capture One Pro är ett utmärkt alternativ till Adobe Photoshop och Adobe Lightroom, med ett tydligt gränssnitt och avancerade bildredigeringsfunktioner. Nu är Capture One Pro 23 ute, ett drygt halvår efter lanseringen av Capture One Pro 22.

Gränssnittet är lätt att känna igen för erfarna Capture One-användare, men den senaste versionen har fått fler funktioner och ett förbättrat arbetsflöde.

Smarta justeringar ska minska redigeringstiden, fotografen kan markera och gruppera flera bilder åt gången och man kan lägga färggradering i flera lager när man arbetar med stilar (Styles).

Layers in Styles. Ill: Capture One

I verktygspaletten för smarta justeringar kan man välja justeringar för en av bilderna i ett album och spara ändringarna som referens för just den justeringen, som man sedan kan använda på flera av bilderna samtidigt.

Till exempel kan bröllopsfotografer välja en föredragen vitbalans och exponering, som kan tillämpas på alla porträtt med en vit klänning och svart kostym, och sedan redigera ett helt album med några få klick.

Smart Adjustments, alltså smarta justeringar, anpassar sig till fotografens föredragna val och tar bara hänsyn till samma justeringar som fotografen har valt. Till exempel den vita klänningen och hudtonjusteringarna och rör då inte bakgrunden i bilden.

Cull view. Ill. Capture One

När du importerar foton från mappar är det lättare att gruppera foton efter likhet – Group Overview, och foton man importerar från bildmappar eller direkt från kameran vartefter fotona tas visas mycket snabbare på skärm än tidigare.

Fotografen kan också ändra fotograferingsdatum och tid för foton från flera kameror där datum och tid inte är synkroniserade. Liknande bilder med olika justeringar kan dras över till olika album, så att du till exempel kan ha en variant av alla svartvita foton i ett och samma album, utan att andra varianter automatiskt hamnar i samma album.

Capture One Live, som gör det möjligt att dela foton och mappar med andra, kommer också i en gratisversion.

Capture One Pro 23 kan också importera bildmappar från Adobe Lightroom, med alla justeringar intakta, och en gratis provversion kan laddas ner på Capture Ones webbplats.

Bildredigering för erfarna

Capture One 20 är uppgraderingen du måste ha.

Läs mer
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Årets coolaste kamera?

Byggd för action

En lavin av nyheter från Canon

Ny bildsensor och fasbaserad autofokus

Färgstark och kompakt systemkamera

Se Canons flaggskeppskamera

Här kan du spara mycket pengar

Äntligen kommer det mer optik för Canon

Kraftfull retroblixt

DJI ger manuella objektiv autofokus

Professionell video på iPhone

Ljusstark och kompakt zoom

Rulla till toppen