Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

The Last of Us kommer till HBO Max i januari

Kan du inte få nog av zombieserier? Gläd dig, på det nya året kommer HBO Max med ännu en godbit.

Av / 2022-12-16 - 15:49
The Last of Us kommer till HBO Max i januari

Film- och seriemarknaden för apokalyptiska zombietitlar är till synes oändlig. Frank Darabonts The Walking Dead har gått sitt segertåg i åratal på HBO Max och sände sitt sista avsnitt (säsong 11!) den 21 november.

Men misströsta inte, strömningsjätten har flera zombie-ess i ärmen.

Den nya serien The Last of Us har premiär på HBO Max den 16 januari nästa år.

Originalserien The Last of Us är baserad på det populära Playstation-spelet med samma namn. Serien är skriven av Craig Mazin (Tjernobyl), som också figurerar som exekutiv producent, och spelskaparen Neil Druckmann.

Läs också Helvetes kommunism! Strålande (!) serie som beskriver hur kommunismenen som system var en avgörande faktor för den fruktansvärda Tjernobyl-katastrofen.

I huvudrollerna ses Pedro Pascal (The Mandalorian), Bella Ramsey, Gabriel Luna och Merle Dandridge. I andra ledande roller ses Anna Torv, Murray Bartlett, Nick Offerman, Melanie Lynskey, Ashley Johnson och Troy Baker.

 

The-Last-of-Us-sesong-1_1-3 The-Last-of-Us-sesong-1_1-2
<
>
The Last of Us, säsong 1 (Foto: HBO Max)

Serien på nio avsnitt börjar 2003 i Austin, Texas; då en pandemi sprider sig över världen (låter det bekant?).

Redan i avsnitt 1 hoppar vi fram till nutiden, och dagens Boston. Tjugo år efter att den moderna civilisationen lagts i ruiner får en av de överlevande, Joel (Pascal), i uppdrag att smuggla ut 14-åriga Ellie (Ramsey) ur en karantänzon.

Det som ursprungligen verkade som ett snabbt och enkelt jobb blir snart en brutal och utmanande resa över USA, vilket kräver att de två samarbetar för att överleva.

L&B har redan fått tillgång till det första avsnittet och kan lova att zombiefans har något att se fram emot under det nya året.

Läs också Julstämning i brutala vilda västern? Här är alla nya serier och filmer du kan streama i december – och nu kommer 1923!
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Väntan är över!

Premiär i höst!

Sci-fi-klassiker klar för streaming!

Premiärdatumet är klart!

MILF-trailer!

Redo för en ny omgång?

Ett gott skratt förlänger livet!

Kungen ryter igen!

De kriminellas härjningar fortsätter i Kingstown

Harry Potter-ljudböckerna får Dolby Atmos

Se den nya trailern från Förintelsen-helvetet

Hysterisk ny trailer!

Rulla till toppen