Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Premiär för Skyshowtimes nordiska serie Kodnamn: Annika

I måndags var det galapremiär för Kodnamn: Annika på Nationalmuseum i Stockholm

Av / 2023-09-26 - 15:39
Premiär för Skyshowtimes nordiska serie Kodnamn: Annika
Nationalmuseum förvandlat till premiärbiograf för kvällen (Foto: Jonas Ekelund, L&B)

Det är inte ofta vi ser nya pan-nordiska kriminaldraman och för SkyShowtime är det till och med deras första. Därför slog man på stort för att uppmärksamma att första avsnittet av Kodnamn: Annika kommer i dagarna. På måndagskvällen rullades röda mattan ut på Nationalmuseum, och skådespelare och serieskaparna svarade på frågor om serien och sina rollfigurer.

Skyshowtimes VD Monty Sarhan intervjuas av Parisa Amiri (Foto: Jonas Ekelund, L&B)

Visningen öppnades av Sky Showtime VD Monty Sarhan då det faktiskt var ettårsjubileum för SkyShowtime. Han berättade att det går utmärkt för strömningstjänsten och att vi kan se fram emot många storfilmer framöver som Transformers, Super Mario Bros och Dungeons & Dragons. Men även serier som omtalade Poker Face, Lawmen: Bass Reeves och omstarten för Frasier. Kvällen till ära berättade han hur stolta de var över sin första nordiska serie och att det är viktigt med lokalt innehåll.

Läs också Fler serienyheter från Yellowstone-skaparen. SkyShowtime har en massiv höst- och vinterlansering med bland annat en ny serie från Yellowstones skapare.

Kodnamn: Annika är en finsk-svensk kriminaldramaserie om den finska polisen Emma Haka som skickas på ett undercover-uppdrag i Stockholms korrupta värld av konsthandel. Hon antar aliaset Annika Stormare som har en helt annan personlighet. När utredningen tar Emma djupare in i den undre världen börjar gränserna att suddas ut mellan henne och Annika.

Hyllningar efter visningen av det första avsnittet (Foto: Skyshowtime)

På scenen intervjuade journalisten och programledaren Parisa Amiri de medverkande Sannah Nedergård (Yellow Sulphur Sky), Ardalan Esmaili (Snabba Cash), Eva Melander (Border), Helena Bergström (House of Angels), Pekka Strang (Tom of Finland), Clarisse Lhoni-Botte (Rolling to You) och regissören AJ Annila (Peacemaker).

Under minglet målade den finska konstnären Linda Linko sin tolkning av Annika. (Foto: Skyshowtime)

Det första avsnittet av Kodnamn: Annika kan strömmas från Skyshowtime på lördag, den 30 september. Håll utkik efter vår recension!

 

Läs också:

Se trailern – Kodnamn: Annika

Nu är trailern för den nya svensk-finska kriminalserien här.

Läs mer
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

2 reaktioner på ”Premiär för Skyshowtimes nordiska serie Kodnamn: Annika”

  1. Tråkigt att dom inte släpper alla avsnitt av kodnamn Annika när det är en streaming tjänst

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Se trailern till Citadel

MCU var inte dött!

En välkommen återförening av två åldrande gentlemän

Mayday! Mayday!

Bäst att du skyndar dig och dödar henne!

Ytterligare maffiakomplikationer från Stallone & Co!

Nu kommer aporna hem till dig!

Hon är tillbaka!

Väntan är nästan över!

Väntan är snart över!

Snart är väntan över!

Släpp drakarna loss!

Rulla till toppen