TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Ny trailer till The Witcher

Om sex veckor har andra säsongen av The Witcher premiär på Netflix. Trailern kan du se redan nu.

forfatter
Publicerad 2021-11-01 - 15:29

Vi måste erkänna att vi inte var helförtjusta i säsong 1 av The Witcher – men folket har talat och gjort fantasyserien till en av de mest sedda originalserierna från Netflix någonsin.

Enligt Netflix egna siffror har vansinniga 541 miljoner tittare bänkat sig framför storskärmen och bevittnat en skådespelarprestation under medel av Henry Cavill som mutanten Geralt of Rivia när han utför sitt jobb som prisjägare och lönnmördare, en så kallad ”Witcher”. Hans specialitet är spektakulära avrättningar av alla tänkbara – och otänkbara – monster, vilket är färdigheter som kommer väl till pass på den mörka medeltiden.

Läs också Cavill är en vandrande katastrof! En dryg månad efter premiären har The Witcher hunnit bli en av Netflix största succéer – vi fattar verkligen inte varför.

Den första säsongen såg dagens ljus strax innan coronapandemin slog till för fullt, så produktionen av den andra säsongen blev kraftigt försenad. Filmningen pausades till augusti 2020.

Men nu är alltså väntan över för den stora allmänheten. Fredagen den 17:e december kan du se säsong 2.

Trailern till andra säsongen har precis släppts.

 

Som rena rama Lucky Luke vandrar The Witcher runt och småpratar med sin häst, som är hans enda vän minsann. Häxkarlen Geralt är muskulös, butter, humorbefriad och sur, har en överdriven basröst som utstöter enstaviga ord och är egentligen bitter och arg på allt och alla. Känslor och synpunkter är ingenting för honom, men på vägen tvingas han fatta ett par moraliska beslut om vem han ska skydda eller döda.

Serien är baserad på de framgångsrika fantasyböckerna (som senare förvandlades till en dundrande spelsuccé) av den polske författaren Andrzej Sapkowski. Det är berättelsen om tre individers sammanflätade öden i den vidsträckta världen ”The Continent” där människor, alver, häxor, gnomer och monster kämpar för att överleva.

En värld där det inte är så enkelt att skilja på gott och ont.

”Eftersom jag föddes blond kommer jag alltid att vara sur och arg!” The Witcher, säsong 2 (Foto: Netflix)

Handlingen i The Witcher, säsong 2

I den andra säsongen är Geralt av Rivia övertygad om att Yennefers liv gick förlorat i slaget vid Sodden och tar prinsessan Cirilla till den säkraste platsen han känner till – hans barndomshem Kaer Morhen.

The Witcher, säsong 2 (Foto: Netflix)
The Witcher, säsong 2 (Foto: Netflix)

Samtidigt som Kontinentens kungar, alver, människor och demoner strävar efter makt bortom murarna måste Geralt skydda flickan från något mycket farligare: den mystiska kraften hon bär inom sig.

I den andra säsongen av The Witcher finns danska Kim Bodnia (Vesemir) på rollistan, tillsammans med Lars Mikkelsen (Stregobor), samt Norges ur-viking, Kristofer Hivju. Serieskapare är Lauren Schmidt Hissrich.

 

The-Witcher-sesong-2_10-989x556 The-Witcher-sesong-2_4-989x658 The-Witcher-sesong-2_6-989x659 The-Witcher-sesong-2_5-989x659 The-Witcher-sesong-2_3-989x689 The-Witcher-sesong-2_7-989x659 The-Witcher-sesong-2_9-989x556
<
>
The Witcher, säsong 2 (Foto: Netflix)

I rollerna syns Henry Cavill (Geralt av Rivia), Anya Chalotra (Yennefer av Vengerberg), Freya Allan (Prinsessan Cirilla av Cintra), Joey Batey (Jaskier), Myanna Buring (Tissaia), Kim Bodnia (Vesemir), Lars Mikkelsen (Stregobor), Royce Pierreson (Istredd), Eamonn Farren (Cahir), Mimî M Khayisa (Fringilla), Mecia Simson (Francesca), Paul Bullion (Lambert), Mahesh Jadu (Vilgefortz), Adjoa Andoh (Nenneke), Anna Shaffer (Triss Merigold), Simon Callow (Codringher), Kristofer Hivju (Nivellen) och Agnes Born (Vereena).

Läs också Vi utser den bästa strömningstjänsten I och med Disney+ har strömningskriget satt igång på allvar, men vilka av de stora MÅSTE du ha?
The Witcher, säsong 2 (Foto: Netflix)
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
HBO rasar över jätteläcka Handlingen i alla avsnitt av den nya HBO-serien House of the Dragon har läckt ut på Reddit.
Marvel lanserar kvinnlig version av Hulken! Marvel-universumet är uppenbarligen inkomplett utan en kvinnlig version av den arga gröna mannen känd som Hulken.
Nu är musen störst av dem alla! Det tog bara Musse Pigg två och ett halvt år att putta ner Netflix från strömningstronen.
Vinner hon kronprinsens hjärta? Netflix släpper nu en trailer för ännu en norsk långfilm.
Dramat som fängslade en hel värld En dramatisk historia från verkligheten – men Howard lyckas aldrig höja temperaturen till kokpunkten.
Gosling vs. Evans! Bröderna Russo levererar sin version av halsbrytande spionfilm, men glömmer den mänskliga aspekten.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend