TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Netflix bjuder upp norska Troll – se trailer

Netflix lovar mer nordisk folklore till hösten

forfatter
Publicerad 2022-06-12 - 00:01

Den här veckan drar den årliga konferensen Geeked Week i gång.  Ett virtuellt evenemang där Netflix visar höjdpunkter från sina kommande serier och filmer för entusiastiska fans runt om i världen.

En av de teasertrailers som väckte störst uppståndelse var den kommande norska filmen Troll.

Roar Uthaug är regissören för denna sagoskräckis, som handlar om ett gammalt troll som väcks till liv i djupet av Norges högsta berg, Dovrefjell. På väg till Oslo för det med sig kaos, död och förstörelse. Ett brokigt gäng antihjältar måste stoppa det urnorska monstret!

 

Uthaug blev känd för den norska independent-skräckfilmen Kallt byte (2006), samt katastroffilmen Vågen; och fick internationellt erkännande när han jobbade med Alicia Vikander i nylanseringen av Tomb Raider.

Läs också Tomb Raider En del filmserier behöver definitivt ingen reboot – men Tomb Raider är inte en av dem.

Huvudrollerna har Ine Marie Wilmann (Exit), Kim Falck, Mads S. Pettersen och veteranen Gard B. Eidsvoll (Welcome to Utmark), medan manusförfattaren är Espen Aukan.

Att döma av framgången med lågbudgetfilmen Trolljägaren (2010) borde norsk troll-folklore ha en vansinnigt stor publikpotential.

Troll kommer att ha en global premiär på Netflix under hösten i år.

Troll 2 Troll 3
<
>
Troll 2
Läs också Nu blir det reklam på Netflix Efter en mer än halverad aktiekurs och sjunkande antal abonnenter tar Netflix till åtgärder.
ReedHastings NetflixSWNRome2018 2 1000x667 1
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
En kvinnlig Hulk kan väl omöjligen vara bra? Det finns många droppar i havet – och uppenbarligen ännu fler i Marvel-universumet. Men She-Hulk är faktiskt en frisk fläkt i genren.
Se Karpe på Viaplay Från och med idag kan du se den kritikerrosade Karpe-dokumentären på Viaplay.
Vi vill hellre se Durek som norsk kung! Netflix kokar pinsam, bitvis amatörmässig, såpopera-soppa av historien om det norska kronprinsparet.
HBO rasar över jätteläcka Handlingen i alla avsnitt av den nya HBO-serien House of the Dragon har läckt ut på Reddit.
Marvel lanserar kvinnlig version av Hulken! Marvel-universumet är uppenbarligen inkomplett utan en kvinnlig version av den arga gröna mannen känd som Hulken.
Nu är musen störst av dem alla! Det tog bara Musse Pigg två och ett halvt år att putta ner Netflix från strömningstronen.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend