TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

Mer familjekaos från Pörni – se trailern

Den 27 november är det dags för den helt nya säsongen av vardagsdrama-serien Pörni.

forfatter
Publicerad 2022-11-11 - 09:00

Norska Henriette Steenstrups hjärtebarn, och egenkomponerade serie, Pörni, tog både kritiker och Viaplay-tittare med storm när den kom som en dark horse förrförra året.

Pörni (Henriette Steenstrup) har nått en ålder i livet där brösten inte längre anges i kupstorlek utan mäts i meter. Fem år efter den jobbiga skilsmässan, från den egocentriska författaren Finn (Jan G. Røise), har hon fortfarande ett särskilt ansträngt förhållande till det motsatta könet; samt två krävande döttrar.

Läs också Ny säsong av Pørni Henriette Steenstrup återvänder till sitt hjärtbarn – och sin glansroll.
Porni sesong 2 1 1140x651 1

Årets (bästa) julklapp kommer tidigt i år, men blir det ”same procedure”?

Säsong 3 har premiär den 27 november – och nu är trailern här:

Från pressmeddelandet kan vi läsa följande om handlingen i den tredje säsongen:

Julen närmar sig i familjen Middelthon och Henriette Steenstrups karaktär Pernille, kallad Pörni, jobbar hårt för att hålla uppe jultraditionerna – ett år efter att hennes syster Anne gick bort.

Familjen däremot har andra planer – Hanna (Vivild Falk Berg) planerar en resa till Argentina, medan Sigrid (Ebba Jacobsen Öberg) har en identitetskris och bestämmer sig för att fira jul med sin pappa tillika Pörnis exman Finn (Jan Gunnar Røise). Dessutom har både brorsonen Leo (Jon Ranes) och pappa Ole Johan (Nils Ole Oftebro) egna julplaner.

Pörni försöker att inte fastna i det förflutna och bestämmer sig för att sluta ringa sin avlidna systers telefonsvarare. Och även om hon alltid har drömt om att få självständiga barn som kan klara sig själva, känner sig Pörni mer ensam än någonsin. Hon behöver sitt gäng.

Läs också Tragikomedi-drottningen Ännu en gång bjuder Henriette Steenstrup på utmärkt, varmhjärtat, tragikomiskt vardagsdrama.
Porni sesong 2 14
Porni-sesong-3_1-5 Porni-sesong-3_1-4 Porni-sesong-3_1-2 Porni-sesong-3_1-1
<
>
Pörni, säsong 3 (Foto: Viaplay)

Henriette Steenstrup ser fram emot den kommande säsongen och säger:

Nu när tittarna har fått följa familjen Middelthon genom djupa dalar och höga toppar tänkte jag att det skulle vara trevligt att bjuda in dem till första julen utan en kär familjemedlem. Pörni vill verkligen att det ska vara ”samma procedur som varje år”, men hon får reda på att det inte är så lätt att knäcka nötter och låtsas som att ingenting har hänt medan alla människor hon älskar mest har andra planer.

Viaplay-serien är skapad av Steenstrup och producerad av Ida H. Kvernstrøm.

Den nya säsongen består av sex avsnitt, och de två första släpps den första söndagen i advent, söndagen den 27 november. Sedan kommer två nya avsnitt i veckan de två följande söndagarna.

Pörni, säsong 3 (Foto: Viaplay)

Annons
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Lämna en kommentar

Här är den första Indy-trailern Den 30 juni 2023 är premiärdagen för 'Indiana Jones and the Dial of Destiny'. Nu har den första trailern kommit ut.
Svensk deckare från Disney Disney gör serie av den svenska kriminalsuccén Koka björn.
Fungerar Willow-magin 2022? Disney försöker andas nytt liv i 80-talsklassikern.
Kommer redan i december! SkyShowtime släpper idag en ny trailer för Taylor Sheridan-serien 1923 - och tidigarelägger premiären!
Stallone gör en underhållande comeback Sly Stallone gör en mer än hygglig comeback som seriös skådespelare i en ojämn maffiakomedi.
Ny dansk Netflix-serie har premiär 5 januari 2023 Serien består av sex avsnitt, och bland skådespelarna finns Zlatko Buric, Mikael Bertelsen och Mads Brügger.
Följ Ljud & Bild