Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Mer familjekaos från Pörni – se trailern

Den 27 november är det dags för den helt nya säsongen av vardagsdrama-serien Pörni.

Av / 2022-11-11 - 09:00
Mer familjekaos från Pörni – se trailern

Norska Henriette Steenstrups hjärtebarn, och egenkomponerade serie, Pörni, tog både kritiker och Viaplay-tittare med storm när den kom som en dark horse förrförra året.

Pörni (Henriette Steenstrup) har nått en ålder i livet där brösten inte längre anges i kupstorlek utan mäts i meter. Fem år efter den jobbiga skilsmässan, från den egocentriska författaren Finn (Jan G. Røise), har hon fortfarande ett särskilt ansträngt förhållande till det motsatta könet; samt två krävande döttrar.

Läs också Ny säsong av Pørni Henriette Steenstrup återvänder till sitt hjärtbarn – och sin glansroll.

Årets (bästa) julklapp kommer tidigt i år, men blir det ”same procedure”?

Säsong 3 har premiär den 27 november – och nu är trailern här:

Från pressmeddelandet kan vi läsa följande om handlingen i den tredje säsongen:

Julen närmar sig i familjen Middelthon och Henriette Steenstrups karaktär Pernille, kallad Pörni, jobbar hårt för att hålla uppe jultraditionerna – ett år efter att hennes syster Anne gick bort.

Familjen däremot har andra planer – Hanna (Vivild Falk Berg) planerar en resa till Argentina, medan Sigrid (Ebba Jacobsen Öberg) har en identitetskris och bestämmer sig för att fira jul med sin pappa tillika Pörnis exman Finn (Jan Gunnar Røise). Dessutom har både brorsonen Leo (Jon Ranes) och pappa Ole Johan (Nils Ole Oftebro) egna julplaner.

Pörni försöker att inte fastna i det förflutna och bestämmer sig för att sluta ringa sin avlidna systers telefonsvarare. Och även om hon alltid har drömt om att få självständiga barn som kan klara sig själva, känner sig Pörni mer ensam än någonsin. Hon behöver sitt gäng.

Läs också Tragikomedi-drottningen Ännu en gång bjuder Henriette Steenstrup på utmärkt, varmhjärtat, tragikomiskt vardagsdrama.
Porni-sesong-3_1-5 Porni-sesong-3_1-4 Porni-sesong-3_1-2 Porni-sesong-3_1-1
<
>
Pörni, säsong 3 (Foto: Viaplay)

Henriette Steenstrup ser fram emot den kommande säsongen och säger:

Nu när tittarna har fått följa familjen Middelthon genom djupa dalar och höga toppar tänkte jag att det skulle vara trevligt att bjuda in dem till första julen utan en kär familjemedlem. Pörni vill verkligen att det ska vara ”samma procedur som varje år”, men hon får reda på att det inte är så lätt att knäcka nötter och låtsas som att ingenting har hänt medan alla människor hon älskar mest har andra planer.

Viaplay-serien är skapad av Steenstrup och producerad av Ida H. Kvernstrøm.

Den nya säsongen består av sex avsnitt, och de två första släpps den första söndagen i advent, söndagen den 27 november. Sedan kommer två nya avsnitt i veckan de två följande söndagarna.

Pörni, säsong 3 (Foto: Viaplay)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Väntan är nästan över!

Väntan är snart över!

Snart är väntan över!

Släpp drakarna loss!

Spionuppföljare

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Dags för mer fransk romantik

No more Netflix...!

Ny trailer från kostymdramats värld

Trailern är här!

Komedilegenden återvänder till sina rötter!

Rulla till toppen