Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Henriette Steenstrup tillbaka som Pørni

Henriette Steenstrup återvänder till sitt hjärtbarn – och sin glansroll.

Av / 2022-02-05 - 10:44
Henriette Steenstrup tillbaka som Pørni

Henriette Steenstrups hjärtebarn, Pørni, tog både nordiska tittare och kritiker med storm förra året.

Steenstrup spelar den ensamstående mamman Pernille ”Pørni” Middlethon, med två krävande tonårsdöttrar, en introvert brorson, en nyfrälst gaypappa (Nils Ole Oftebro) och ett krävande jobb inom barnomsorgen.

Porni sesong 2 5
Pørni, säsong 2 (Foto: Viaplay)

Pørni har nått den åldern i livet när brösten inte längre anges i kupstorlek utan i meter. Fem år efter sin skilsmässa har hon ännu inte legat med någon man, till sin väninnas stora förtvivlan. Men både yngsta dotterns lärare och en kollega, ”Kommune-Bjørnar” (Gunnar Eiriksson) blir intresserade av henne.

Nu är Viaplay-serien snart tillbaka med den efterlängtade andra säsongen om den färgstarka familjen Middelthon, och den dagliga kampen för att övervinna livet.

Porni sesong 2 2 989x556 1 Porni sesong 2 4 989x556 1 Porni sesong 2 3 989x556 1 Porni sesong 2 6 989x556 1
<
>
Pørni, säsong 2 (Foto: Viaplay)

 

I den kommande säsongen ställs Pørni & Co inför nya utmaningar i vardagen.

Läs också Briljanta Utmark! En av de märkligaste nordiska serierna någonsin – men också en av de allra bästa, absurdaste och roligaste – och djupt rörande.

Steenstrup avslöjar att allt inte är rosenskimrande när vi får ett återseende av den hårt pressade ensamstående mamman:

– Nu har vi varit gravida med säsong två i några månader och jag ser fram emot att få visa upp min bebis. Pørni jonglerar fortfarande med barn, föräldrar och alla livsöden runt om henne. Det är fortfarande en ljus serie, men det dyker upp en del mörka saker i Pörnis liv

I den nya säsongen kämpar Pørni med sorgen kring hennes syster Annes bortgång och samtidigt försöker hon hantera att hennes ex Bjørnar väntar barn med en annan kvinna.

Pørni försöker komma på vem hon vill vara – och måste balansera sina egna utmaningar samtidigt som hon försöker ställa upp för sina döttrar.

 

Under säsongen dyker även Odd-Magnus Williamson upp, ett samarbete som Steenstrup uppskattar mycket:

– Det är alltid trevligt att jobba med ”Odda” som både är rolig, smart och en bra skådespelare. Dessutom är han entusiastisk och det är en gåva till vilken serie som helst. Han spelar en kille som verkar för bra för att vara sann.

Flera kända ansikten från första säsongen återvänder, bland dem finns Nils Ole Oftebro, Henrik Mestad, Ulrikke Døvigen, Agnes Kittelsen, Jan Gunnar Røise, Gunnar Eiriksson, Deniz Kaya, Vivild Marie Falk Berg, Ebba Jacobsen Öberg och Jon Ranes.

Säsong två av Pörni produceras av Ida Håndlykken Kvernstrøm och Bård Fjulsrud för Monster. Charlotte Blom regisserar, vilket hon också gjorde i tre avsnitt förra säsongen. Henriette Steenstrup är serieskapare och huvudmanusförfattare. Tanya Nanette Badendyck är ansvarig producent för NENT Group.

Alla 6 avsnitt släpps på Viaplay 27 februari.

Läs också Briljanta Utmark! En av de märkligaste nordiska serierna någonsin – men också en av de allra bästa, absurdaste och roligaste – och djupt rörande.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen