Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Gör dig redo för de senaste nyheterna från den undre världen – Snabba Cash 2

Netflix släpper nu den efterlängtade andra säsongen av Snabba Cash!

Av / 2022-09-21 - 10:01
Gör dig redo för de senaste nyheterna från den undre världen – Snabba Cash 2

Det har gått sexton år sedan Jens Lapidus fick sitt internationella genombrott med Snabba Cash, en roman som kretsade kring ekonomistudenten J.W. Westlund som levde ett intensivt dubbelliv, med ena foten planterad i det flashiga Stureplanssamhället, och den andra foten inom Stockholms kriminella undre värld.

I april förra året kom “uppföljaren” i form av Netflix-serien Snabba Cash som har nya rollfigurer, men är baserad på Lapidus kriminella Stockholmsmiljöer.

Läs också Snabba knarkpengar! Serieversionen av filmsuccén levererar mer av samma sak, i ett halsbrytande men så småningom upprepande tempo.

Redan förra sommaren gav Netflix grönt ljus för säsong 2 – nu har strömningsjätten släppt en ny trailer.

 

 

Netflix-serien är varken en direkt uppföljare till filmens handling eller rollfigurerna. Hela rollbesättningen har bytts ut, men temat är detsamma, med huvudpersonen Leya (en lysande Evin Ahmad) som står med en fot i Stockholms finansvärld (denna gång i entreprenörsmiljön), samtidigt som det förflutna obönhörligen knyter henne till kriminalitet och invandrarmiljöns knarkligor.

Snabba-Cash-sesong-2_1-3 Snabba Cash Season 2 Snabba Cash 2 Snabba-Cash-sesong-2_1-15 Snabba-Cash-sesong-2_1-2 Snabba-Cash-sesong-2_1-16 Snabba-Cash-sesong-2_1-14 Snabba-Cash-sesong-2_1-12 Snabba-Cash-sesong-2_1-10 Snabba-Cash-sesong-2_1-8 Snabba-Cash-sesong-2_1-11 Snabba-Cash-sesong-2_1-7 Snabba-Cash-sesong-2_1-4 Snabba-Cash-sesong-2_1-9
<
>
Snabba Cash, säsong 2 (Foto: Netflix)

Berättelsen i den andra säsongen kommer att bygga vidare på den ensamstående mamma Leyas liv, där hon försöker balansera den svåra ekonomiska förortsvardagen, tillsammans med sin son Sami, mot hennes fucked up-familj (efter hennes avlidna make) i den hårdkokta, kriminella, Stockholmska invandrargäng-miljön; där kampen om droger och territorium är det som driver dem – och där ett liv har noll värde.

Ett år har gått sedan första säsongen. Leya är en av Sveriges hetaste stjärnor på startupscenen. En börsintroduktion för Target Coach är precis runt hörnet och Leya verkar mer framgångsrik än någonsin, men hon plågas också av minnena av Salim.

Jamal (Ardalan Esmaili) är nyskild och verksamhetschef på Leyas gamla grundskola. Han kämpar för att ge sina unga elever bättre möjligheter, men ledningen vill hellre fortsätta att skära i budgeten.

Snabba Cash, säsong 2 (Foto: Netflix)

Gatumiljön brutalare än någonsin. Ravy är inträngd i ett hörn av polisen och deras nya metoder, samt hans nya konkurrent Zaki (Adam Kais). Marknaden skriker efter mer narkotika och kartellerna är redo att leverera, men gängen saknar unga langare.

Mot sin vilja påminns Leya om sina tidigare förbindelser med den undre världen, och återigen korsas hennes vägar med Ravy, Nala och Osman – allt i den hänsynslösa jakten på lätta pengar.

Läs också Nu är musen störst av dem alla! Det tog bara Musse Pigg två och ett halvt år att putta ner Netflix från strömningstronen.

Säsong 2 släpps globalt på Netflix den 22 september.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sci-fi-klassiker klar för streaming!

Premiärdatumet är klart!

MILF-trailer!

Redo för en ny omgång?

Ett gott skratt förlänger livet!

Kungen ryter igen!

De kriminellas härjningar fortsätter i Kingstown

Harry Potter-ljudböckerna får Dolby Atmos

Se den nya trailern från Förintelsen-helvetet

Hysterisk ny trailer!

Fortfarande hel-MAX?

Så här fungerar Foley och ADR till filmljud

Rulla till toppen