Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Första tjuvkiken på Snabba Cash 2

Netflix släpper första trailern för svenska seriehiten "Snabba Cash"

Av / 2022-07-09 - 12:38
Första tjuvkiken på Snabba Cash 2

Det har gått sexton år sedan Jens Lapidus slog igenom internationellt med Snabba Cash, en roman som kretsade kring ekonomistudenten JW Westlund som levde ett intensivt dubbelliv, med en fot planterad i den flashiga Stureplan-miljön, och den andra foten i Stockholms kriminella undre värld.

I april förra året kom ”uppföljaren” i form av Netflix-serien Snabba Cash, som har nya karaktärer men är baserad på den Lapidus kriminella Stockholmsmiljö.

Läs också Snabba knarkpengar! Serieversionen av filmsuccén levererar mer av samma sak, i ett halsbrytande men så småningom upprepande tempo.

Redan förra sommaren gav Netflix grönt ljus för säsong 2 – och nu har de släppt den första teasern!

 

 

Netflix-serien är varken en direkt uppföljare till handlingen i filmerna eller karaktärerna. Hela persongalleriet har bytts ut, men temat är det samma, där huvudpersonen står med ena foten i Stockholms ekonomiska miljö (denna gång i entreprenörsmiljön), medan det förflutna obönhörligen kopplar henne till kriminalitet och invandrarsamhällets knarkgäng.

Snabba Cash, säsong 1 (Foto: Netflix)

 

Den andra säsongens berättelse kommer att bygga på livet för den ensamstående mamman Leya (en lysande Evin Ahmad). Hon försöker balansera det svåra ekonomiska förortslivet, tillsammans med sin son Sami, mot sin fucked up familj (efter sin avlidne make) i det hårdkokta, kriminella, stockholmska invandrargängssamhället; där kampen om droger och territorium är det som driver dem – och ett liv har noll värde.

Netflix säger inte mer om premiärdatum än att ”Säsong 2 kommer snart”; det är garanterat under 2022.

Läs också Alla nya streaming-titlar i juli Här är alla nya serier och filmer du kan streama i juli.
Snabba Cash sesong 1 2 scaled 1 Snabba Cash sesong 1 4 scaled 1 Snabba Cash sesong 1 5 scaled 1 Snabba Cash sesong 1 6 scaled 1 Snabba Cash sesong 1 7 scaled 1 Snabba Cash sesong 1 8 scaled 1 Snabba Cash sesong 1 10 scaled 1
<
>
Snabba Cash säsong 1
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spionuppföljare

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Dags för mer fransk romantik

No more Netflix...!

Ny trailer från kostymdramats värld

Trailern är här!

Komedilegenden återvänder till sina rötter!

Väntan är över!

Premiär i höst!

Sci-fi-klassiker klar för streaming!

Premiärdatumet är klart!

Rulla till toppen