Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Faraway Downs till Disney+ – se trailern

Luhrmann återvänder till Australien.

Av / 2023-10-29 - 16:12
Faraway Downs till Disney+ – se trailern

I Herrens år 2008 levererade den extravaganta australiensiska regissören Baz Luhrmann (Romeo & Julia, Moulin Rouge, Den store Gatsby, Elvis) sitt kärleksbrev till sitt hemland: Australia.

I Australien fick vi lära känna den primitiva överklasskvinnan Lady Sarah Ashley (Kidman), medan hon hemma i England irriterat läser brev från sin man från farmen i Australien. Hon är övertygad om att han ligger med andra kvinnor och att det är därför han inte vill ha henne Down Under.

Faraway Downs (Foto: Disney+)

I vredesmod bestämmer hon sig för att resa, bara för att anlända samma dag som hennes man mördas. En man från ursprungsbefolkningen anklagas för mordet, men Ashley och hennes Crocodile Dundee/Indiana Jones-liknande medhjälpare Drover (Hugh Jackman) misstänker snabbt landets stora boskapsbaron, Carney (Bryan Brown), för att sabotera deras egen boskapsuppfödning.

Nu lanserar Disney+ serieversionen, Faraway Downs, av den episka berättelsen.

 

En speltid på nästan tre timmar var uppenbarligen inte tillräckligt för Luhrmann, som nu får en miniserieversion av filmen.

Under sex avsnitt kommer vi snart att kunna följa Kidmans och Jackmans liv, vedermödor och lustar.

Faraway-Downs_1-1-scaled Faraway-Downs_1-2 Faraway-Downs_1-2 Faraway-Downs_1-3
<
>
Faraway Downs (Foto: Disney+)

Från sammanfattningen av handlingen kan vi läsa:

Med Nicole Kidman, Hugh Jackman, Bryan Brown, Brandon Walters, Ben Mendelsohn, David Wenham och Jack Thompson i huvudrollerna handlar historien om den engelska aristokraten Lady Sarah Ashley (Kidman), som reser halvvägs över världen för att konfrontera sin egensinnige make om att sälja en ovanlig fastighet: ”Faraway Downs”, en boskapsranch på flera miljoner tunnland i den australiska vildmarken.

Efter makens död planerar den hänsynslöse Carney (Brown) att ta hennes mark, vilket tvingar Ashely att slå sig ihop med den råbarkade cowboyen Drover (Hugh Jackman) för att skydda ranchen.

Den svulstiga äventyrsromansen utforskas genom ögonen på den unge Nullah (Brandon Walters), ett barn från ursprungsbefolkningen som fångats av regeringens drakoniska raspolitik. Tillsammans upplever trion fyra år som förändrar deras liv och utforskar kärleksaffären mellan Ashley och Drover samt andra världskrigets oundvikliga inverkan på Australien.

Serien har premiär på Disney+ den 26 november.

Läs också Könskampen vänds upp och ner Phoebe ”Bridgerton” Dynevor kan minsann mer än klä sig i sig i extravaganta balklänningar från 1800-talet.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Bäst att du skyndar dig och dödar henne!

Ytterligare maffiakomplikationer från Stallone & Co!

Nu kommer aporna hem till dig!

Hon är tillbaka!

Väntan är nästan över!

Väntan är snart över!

Snart är väntan över!

Släpp drakarna loss!

Spionuppföljare

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Dags för mer fransk romantik

Rulla till toppen