Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Windows 11 kommer kunna strömmas till alla enheter

Microsoft planerar att flytta även konsument-Windows till molnet så det alltid finns tillgängligt.

Skrivet av / 2023-07-04 - 14:56
Windows 11 kommer kunna strömmas till alla enheter

För företag har Microsoft sin ”molnbaserade dator” Windows 365 där man helt enkelt loggar in med en webbläsare för att få tillgång till sina appar och sitt innehåll. Det är framtiden även för konsumentprodukten Windows 11, om man får tro dokument som blivit offentliga under en pågående rättegång.

Microsofts Xbox-division vill köpa spelföretaget Activision Blizzard, något som amerikanska myndigheter menar skulle ge dem en alltför dominerande ställning. Därför pågår just nu en rättegång där Microsoft måste bevisa att de inte kommer dra in spelföretagets titlar för konkurrerande Sony Playstation. Under rättegången vill domstolen granska en hel del dokument där Microsofts framtida planer dragits upp.

Windows 365 Switch (Foto: Microsoft)

Bland annat visades en intern presentation upp, kallad ”Modern Life strategy and priorities”. I dokumentet drar Microsoft upp riktlinjerna för hur de ska behålla Windows-kunderna, men tar även upp behovet av sin Surface-hårdvara för att möta hotet från Chromebook.

Bild: Microsoft

I presentationen understryker de hur viktigt det är att folk ska kunna använda Windows, och komma åt sina dokument på vilken enhet som helst, var som helst. Svaret är att göra Windows 11 till en helt strömmad produkt med enkla klienter och AI-tjänster i molnet. Mycket av tekniken finns redan förberedd i Windows 11, och i en framtida uppdatering kommer funktionen Windows 365 Boot. Den låter användaren välja om den vill logga in på den lokala fysiska datorn, eller använda molnversionen istället.

För många är operativsystemet allt mindre viktigt när det mesta man gör är i en webbläsare, och kanske är detta sättet att behålla de kunderna.

Källa: The Verge

Läs också:

Kan Steam Deck bli en spelplattform för Windows 11?

En Twitter-användare har läckt ett experiment med ett ”handhållet läge” för Windows 11 avsett för konsoller som Steam Deck.

Läs mer
Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Orbi 970: Det sjukaste mesh-nätverk vi hört talas om

Avancerad kylare från MSI gör din dator bättre

Thunderbolt 5 är grymt!

Uppkopplad interaktiv pekskärm

Ajöss till Cortana

Apple-1 säljs på auktion

Rulla till toppen