TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Windows 11 får Android-appar

Ladda ner och kör dina favoritappar direkt på din dator. Inte från Google Play, utan från Amazon App Store.

forfatter
Publicerad 2021-06-27 - 23:20

De största nyheterna i Windows 11 handlar varken om gränssnittet eller hur dina välkända Windows-program kommer att köras. Utan om det du har på din telefon.

Den nya versionen kommer att kunna köra populära Android-appar, till exempel TikTok, direkt. För att uppnå detta har Microsoft tagit en liten omväg. Mobilapparna laddas inte ner i Google Play, utan istället via Amazon App Store.

Android-appar kommer nu att kunna köras direkt i Windows 11. (Skärmdump: Microsoft)

Android-applikationerna kommer enligt uppgift att kunna köras utan ändringar av koden. Detta görs med hjälp av en inbyggd kompilator som översätter programmen medan de körs så att de från processors synvinkel beter sig som riktiga Windows-program.

Läs också Så blir nya Windows 11 Här är de viktigaste nyheterna om nya Windows, som senare i år ersätter Windows 10 efter sex års trogen tjänst.
Windows 11

Det låter som en mycket mer görbar väg än tidigare. Windows 10 har nämligen alltid haft möjligheten att köra Android-appar. Men bara i teorin. Det krävde nämligen en omskrivning av programmen – som programmerarna inte var intresserade av att spendera tid på.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Teslas hemliga vapen: en superdator Superdatorn Tesla Dojo är deras vapen i kampen om att ha de säkraste, mest självkörande bilarna.
Billig USB-DAC från Creative Sound Blaster X1 är en kompakt och plånboksvänlig USB-DAC för datorn.
Lysande jättematta Få Tron-stil på skrivbordet med Razers gigantiska musmattor med inbyggda RGB-lampor.
Kom i centrum av mötet Med 4x zoom lovar Creative Live! Cam Sync V3 att sätta dig i mitten av ... Zoom.
Kreativa superkrafter MSI har inte sparat på något i Creator Z17. Det syns på prislappen.
90-talet ringer: Winamp är tillbaka I internets barndom och skribentens ungdom var det Winamp som styrde musiken till festen. Nu är spelaren tillbaka efter nästan 10 års frånvaro.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend