Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Windows 11 får Android-appar

Ladda ner och kör dina favoritappar direkt på din dator. Inte från Google Play, utan från Amazon App Store.

Av / 2021-06-27 - 23:20
Windows 11 får Android-appar

De största nyheterna i Windows 11 handlar varken om gränssnittet eller hur dina välkända Windows-program kommer att köras. Utan om det du har på din telefon.

Den nya versionen kommer att kunna köra populära Android-appar, till exempel TikTok, direkt. För att uppnå detta har Microsoft tagit en liten omväg. Mobilapparna laddas inte ner i Google Play, utan istället via Amazon App Store.

Android-appar kommer nu att kunna köras direkt i Windows 11. (Skärmdump: Microsoft)

Android-applikationerna kommer enligt uppgift att kunna köras utan ändringar av koden. Detta görs med hjälp av en inbyggd kompilator som översätter programmen medan de körs så att de från processors synvinkel beter sig som riktiga Windows-program.

Läs också Så blir nya Windows 11 Här är de viktigaste nyheterna om nya Windows, som senare i år ersätter Windows 10 efter sex års trogen tjänst.

Det låter som en mycket mer görbar väg än tidigare. Windows 10 har nämligen alltid haft möjligheten att köra Android-appar. Men bara i teorin. Det krävde nämligen en omskrivning av programmen – som programmerarna inte var intresserade av att spendera tid på.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Populär konferenskamera får en uppföljare

Nu kommer de snabba, intelligenta datorerna

Ingen M4 för stationär Mac i år

Dell Inspiron: Flexibla laptops till skrivbordet

Små och kraftfulla datorer med grön look

Sugen på en snabbare dator?

Ljuger Qualcomm om Snapdragon X?

AOC blir seriösa

Chromebooks med mer kraft

Möblera hemmet med IKEA-AI

Många skärmfunktioner för få kronor

Logitech-kitet överbryggar klyftan mellan arbete och hem

Rulla till toppen