Nyhet

Windows 11 får Android-appar

Ladda ner och kör dina favoritappar direkt på din dator. Inte från Google Play, utan från Amazon App Store.
forfatter

De största nyheterna i Windows 11 handlar varken om gränssnittet eller hur dina välkända Windows-program kommer att köras. Utan om det du har på din telefon.

Den nya versionen kommer att kunna köra populära Android-appar, till exempel TikTok, direkt. För att uppnå detta har Microsoft tagit en liten omväg. Mobilapparna laddas inte ner i Google Play, utan istället via Amazon App Store.

Android-appar kommer nu att kunna köras direkt i Windows 11. (Skärmdump: Microsoft)

Android-applikationerna kommer enligt uppgift att kunna köras utan ändringar av koden. Detta görs med hjälp av en inbyggd kompilator som översätter programmen medan de körs så att de från processors synvinkel beter sig som riktiga Windows-program.

Så blir nya Windows 11 Här är de viktigaste nyheterna om nya Windows, som senare i år ersätter Windows 10 efter sex års trogen tjänst.
Windows 11

Det låter som en mycket mer görbar väg än tidigare. Windows 10 har nämligen alltid haft möjligheten att köra Android-appar. Men bara i teorin. Det krävde nämligen en omskrivning av programmen – som programmerarna inte var intresserade av att spendera tid på.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.