Bil & Elfordon Datorer Fitness Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Samsung Galaxy Book3 för stora och små budgetar

Samsung Galaxy Book3 kommer i fem versioner, och hårdvaran är helt uppdaterad.

Skrivet av - Publicerad 2023-02-01 - 19:00
Samsung Galaxy Book3 för stora och små budgetar

Även om det var telefonerna som stal showen på Galaxy Unpacked, tillverkar det koreanska gigaföretaget också datorer. Och de hade tagit med sig en handfull av dem till presentationen.

blank
Galaxy Book3-serien har modeller för alla ändamål – och priser. (Foto: Samsung)

Den nya serien består av modellerna Samsung Galaxy Book3 Ultra, Samsung Galaxy Book3 Pro 360, Samsung Galaxy Book3 Pro, Samsung Galaxy Book3 360 och Samsung Galaxy Book3. Och medan släktskapet tydligt återspeglas i namnet, finns det modeller för alla tjocklekar på plånböcker och användningsområden.

blank
Galaxy Book3 Ultra. (Foto: Samsung)

Toppmodellen är Galaxy Book3 Ultra, som med ett pris i chefsleksak-klassen har den mest kraftfulla hårdvaran. Galaxy Book3 Pro 360 är en 2-i-1-dator med vändbar skärm och Samsungs S Pen. Och Galaxy Book3 Pro är tunn och lätt, med fokus på mobilitet.

Tack vare Microsoft Phone Link erbjuder Galaxy Book3-serien en sömlös anslutning mellan telefonen och datorn som gör att den kan fortsätta pågående webbsessioner från telefonen på datorn.

blank
Telefon, PC och surfplatta kan fungera sömlöst tillsammans. (Foto: Samsung)

Har man valt att köpa alla sina enheter från Samsung kan man sömlöst växla mellan skärmar på olika enheter utan avbrott. Med Samsung Multi Control-funktionen kan man dra och släppa mellan PC, Galaxy Tab och nu också Galaxy-mobilen från Galaxy Book3-tangentbordet. Och Second Screen förvandlar din Galaxy Tab till en extra skärm för datorn med ett enda klick.

Med så många modeller, där var och en finns tillgänglig i flera olika konfigurationer, finns det bara utrymme att namnge höjdpunkterna. Men Galaxy Book3-serien är naturligtvis uppdaterad med den senaste hårdvarugenerationen.

Galaxy Book3 Ultra finns med 13:e generationens Intel Core i9-processor och antingen Nvidia GeForce RTX 4070 eller RTX 4050. Och där vår testare blev besviken på skärmen i den tidigare Galaxy Book-generationen, har både Galaxy Book3 Ultra och Galaxy Book3 Pro nu en AMOLED 3K-skärm (2 880 x 1 800 pixlar) med 120 Hz uppdateringsfrekvens. Båda modellerna finns i både 14-tums och 16-tums versioner.

Galaxy Book 3 Pro 360 kommer också att ha 3K-skärmupplösning, men kommer bara att finnas tillgänglig i 16 tum. Galaxy Book3 Pro-modellerna har Intel Iris Xe integrerad grafik.

blank
GalaxyBook3 Pro 360 har en 360-graders skärm och kan användas som surfplatta. (Foto: Samsung)

De två billigaste modellerna, Galaxy Book 3 360 och Galaxy Book3, har vi inte fått tekniska specifikationer på ännu. Men eftersom prisklassen är betydligt lägre än de andra måste man förvänta sig motsvarande mer blygsamma specifikationer.

Tillgänglighet och priser

Galaxy Book3 Pro och Pro 360 kommer att finnas tillgängliga från och med den 17 februari, och de kan förbeställas nu. Galaxy Book3 Ultra kommer att kunna beställas från 14 februari, med leverans från och med 22 februari.

OBS: Priserna nedan är alla “från-priser”. Alltså för den billigaste konfigurationen:

Galaxy Book3 Ultra: 32 990 kronor.
Galaxy Book3 Pro 360: 22 990 kronor.
Galaxy Book3 Pro: 20 990 kronor.
Galaxy Book3 360: 14 990 kronor.
Galaxy Book3: 8 990 kronor.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen