Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Nästa generations USB-kondensatormikrofon

Audio-Technicas ambition är att höja ribban ännu ett snäpp med lanseringen av USB-kondensatormikrofonen AT2020USB-XP.

Av / 2023-07-13 - 10:00
Nästa generations USB-kondensatormikrofon

AT2020USB-XP anges bygga på arvet från sin föregångare och kombinera det kritikerrosade och prisbelönade ljudet från originalmodellen med nya funktioner och inbyggd digital teknologi.

En av de utmärkande egenskaperna hos AT2020USB-XP är dess kardioida uppfångningsmönster, som ser till att mikrofonen fångar ljud framifrån samtidigt som den avvisar oönskat ljud från sidorna och bakifrån.

Den nya mikrofonen vänder sig till streamers, podcasters, musiker och hemmakontorsarbetare med krav på hög ljudkvalitet.

Läs också Kan ni höra mig därute? Om du vill ha något mer och bättre än att bara bli hörd på dina videomöten behöver du en ordentlig mikrofon. Vi har testat ett helt gäng.

AT2020USB-XP har inbyggd brusreduceringsteknik (som kan ställas in i tre nivåer) samt automatisk gain-kontroll (AGC) för att bibehålla konsekvent mikrofonnivå.

Ett enkelt tryck på mute-knappen tystar omedelbart mikrofonen, och mikrofonens LED-ring ändras då från blå till röd för att visa att ljudet är avstängt. Foto: Audio-Technica

Mikrofonens A/D-omvandlare har stöd för flera samplingsfrekvenser, med inspelningsupplösning på upp till 24-bitar/192 kHz för tydlig, naturlig ljudåtergivning.

Ett hörlursuttag med volymkontroll gör att man kan övervaka ljud direkt från mikrofonen, medan mixkontrollen låter användaren blanda mikrofonsignalen med ljud från datorn.

Pris och tillgänglighet

Audio-Technica AT2020USB-XP är tillgänglig nu och priset är 169 EUR.

Ola Larsson
(f. 1970): Frilansjournalist på L&B Home. Ola har i 24 år arbetat med att hålla koll på - och skriva om - trender, innovationer och produkter inom konsumentelektronik samt vitvaror & småapparater. 1999-2017 jobbade Ola på de svenska branschtidningarna Rateko, El&Vitt samt ElektronikBranschen som journalist, teknisk redaktör samt chefredaktör. Sedan 2017 arbetar Ola som konsult - i det egna bolaget Eor AB, grundat 2014 - med fokus på framförallt det skrivna ordet.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jensen Huang Superstar

Krig om AI-processorer

Asus går all-in på AI

Google ska göra AR-glasögon

ICQ-chatten stänger

Copilot+ en ”mardröm för privatlivet”

Populär konferenskamera får en uppföljare

Nu kommer de snabba, intelligenta datorerna

Ingen M4 för stationär Mac i år

Dell Inspiron: Flexibla laptops till skrivbordet

Små och kraftfulla datorer med grön look

Sugen på en snabbare dator?

Rulla till toppen