TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!
Nyhet

Microsoft introducerar Surface Pro 7+ för företag

Det senaste tillskottet till Surface Pro-sortimentet har bland annat LTE Advanced inbyggt.

forfatter
Publicerad 2021-01-13 - 07:16

Under 2020 har Microsoft bildat ett team som försöker identifiera trender bland företagets professionella användare. Det handlar naturligtvis främst om hur coronakrisen och alla restriktioner påverkar arbetslivet.

Bland slutsatserna från Seattle-bolagets senaste undersökningar finns följande fyra punkter, skriver Microsoft i ett blogg-inlägg:

  • Framtiden blir mer hybrid vilket kräver mer flexibilitet: synen på distansarbete har förändrats. 82 % av en grupp undersökta chefer säger att de kommer att ha en mer flexibel policy för arbete hemifrån efter pandemin och 71 % av de anställda kommer att fortsätta arbeta på distans.
  • Uppkoppling är nödvändig för oavbruten affärsverksamhet: Hemmets dåliga internetanslutning innebär en svårighet för många.
  • Kamera-till-kamera är det nya ansikte-mot-ansikte: Området som har visat sig vara svårast är utan tvekan vår koppling till varandra. Människor saknar den energi och interaktion de får av att befinna sig fysiskt i samma rum.
  • Säkerhet från chip till moln är viktigare än någonsin tidigare: snabb digitalisering innebär att nästan allt ligger online. Organisationer behöver sina data och arbetsflöden för att skapa en ram för hemma- och hybridarbete. Detta kräver en omfattande säkerhet.

 

Läs också Ny Lenovo-laptop med 5G CES är i år utan fysiskt deltagande. Men trots förändringarna är Lenovo trogen traditionen och presenterar ett antal nya produkter, inklusive en bärbar 5G-dator.

Microsoft Surface Pro 7+ är speciellt utformad för företag och studenter

För att möta behoven hos framför allt affärsanvändare och studenter har Microsoft lanserat en ny version av deras populära Surface Pro-serie med bärbara hybriddatorer.

Microsoft Surface Pro 7+ har en 12,3-tums PixelSense-pekskärm. (Foto: Microsoft)

Det viktigaste tillskottet är LTE Advanced, som hjälper till att hålla användarna uppkopplade om Wi-Fi-anslutningen är begränsad eller om de befinner sig på en avlägsen plats.

Dessutom har datorn 11:e generationens Intel Core-processorer med 2,1 gånger högre prestanda och ännu längre batteritid på upp till 15 timmar.

Microsoft Surface Pro 7+
De nya Surface Pro-produkterna för företag och studenter har flyttbar SSD-disk, så att man kan skydda känsliga data. (Foto: Microsoft)

Pris och tillgänglighet

Surface Pro 7+ med LTE Advanced släpps nu i januari och kostar från 14 600 kronor inklusive moms. Då har den Core i5-processor, 8 GB RAM och 128 GB inbyggd SSD-lagring.

Annons
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna en kommentar

Färgsprakande skärm från MSI MSI Prestige 16 är en ny bärbar kontorsdator från MSI, som är den första som har fått bakbelysning med Mini-LED.
Kostar den verkligen inte mer? Acer Swift 5 ser ut och beter sig som en leksak för höga chefer. Men kostar så lite att de flesta har råd att vara med.
Ge den gamla datorn snabb uppkoppling Netgear AXE3000 ger enkel åtkomst till den blixtsnabba Wi-FI 6E med en USB 3.0-adapter.
Trust är tyst som en mus Om du - eller din omgivning - störs av klapprande tangenter och klickande musknappar, har Trust ett tyst erbjudande.
Fin för de flesta Lenovos lättvikts-spelmaskin ger bra prestanda för de flesta spel utan att krossa budgeten. Men den är inte upphetsande.
Vi tappar hakan! Den stora Asus-skärmens OLED-panel har perfekt svärta och ger tillsammans med den matta ytan den bästa spelkänslan vi har haft.
Följ Ljud & Bild