Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Microsoft introducerar Surface Pro 7+ för företag

Det senaste tillskottet till Surface Pro-sortimentet har bland annat LTE Advanced inbyggt.

Av / 2021-01-13 - 07:16
Microsoft introducerar Surface Pro 7+ för företag

Under 2020 har Microsoft bildat ett team som försöker identifiera trender bland företagets professionella användare. Det handlar naturligtvis främst om hur coronakrisen och alla restriktioner påverkar arbetslivet.

Bland slutsatserna från Seattle-bolagets senaste undersökningar finns följande fyra punkter, skriver Microsoft i ett blogg-inlägg:

  • Framtiden blir mer hybrid vilket kräver mer flexibilitet: synen på distansarbete har förändrats. 82 % av en grupp undersökta chefer säger att de kommer att ha en mer flexibel policy för arbete hemifrån efter pandemin och 71 % av de anställda kommer att fortsätta arbeta på distans.
  • Uppkoppling är nödvändig för oavbruten affärsverksamhet: Hemmets dåliga internetanslutning innebär en svårighet för många.
  • Kamera-till-kamera är det nya ansikte-mot-ansikte: Området som har visat sig vara svårast är utan tvekan vår koppling till varandra. Människor saknar den energi och interaktion de får av att befinna sig fysiskt i samma rum.
  • Säkerhet från chip till moln är viktigare än någonsin tidigare: snabb digitalisering innebär att nästan allt ligger online. Organisationer behöver sina data och arbetsflöden för att skapa en ram för hemma- och hybridarbete. Detta kräver en omfattande säkerhet.

 

Läs också Ny Lenovo-laptop med 5G CES är i år utan fysiskt deltagande. Men trots förändringarna är Lenovo trogen traditionen och presenterar ett antal nya produkter, inklusive en bärbar 5G-dator.

Microsoft Surface Pro 7+ är speciellt utformad för företag och studenter

För att möta behoven hos framför allt affärsanvändare och studenter har Microsoft lanserat en ny version av deras populära Surface Pro-serie med bärbara hybriddatorer.

Microsoft Surface Pro 7+ har en 12,3-tums PixelSense-pekskärm. (Foto: Microsoft)

Det viktigaste tillskottet är LTE Advanced, som hjälper till att hålla användarna uppkopplade om Wi-Fi-anslutningen är begränsad eller om de befinner sig på en avlägsen plats.

Dessutom har datorn 11:e generationens Intel Core-processorer med 2,1 gånger högre prestanda och ännu längre batteritid på upp till 15 timmar.

Microsoft Surface Pro 7+
De nya Surface Pro-produkterna för företag och studenter har flyttbar SSD-disk, så att man kan skydda känsliga data. (Foto: Microsoft)

Pris och tillgänglighet

Surface Pro 7+ med LTE Advanced släpps nu i januari och kostar från 14 600 kronor inklusive moms. Då har den Core i5-processor, 8 GB RAM och 128 GB inbyggd SSD-lagring.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Chromebooks med mer kraft

Möblera hemmet med IKEA-AI

Många skärmfunktioner för få kronor

Logitech-kitet överbryggar klyftan mellan arbete och hem

AI flyttar in i ThinkPad

Dells bärbara datorer med AI

HP:s bärbara datorer har blivit smartare

Apple uppgraderar Macbook Air

Kristallklar datorskärm med AI

Det är en ny AI i stan

Arbetsro på kontoret

Världens första stationära PC hittad i ett gammalt hus

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen