Microsofts senaste bärbara hybrid-dator är för företag och studenter

Det senaste tillskottet till Surface Pro-sortimentet har bland annat LTE Advanced inbyggt.
Annons
Annons
forfatter

Under 2020 har Microsoft bildat ett team som försöker identifiera trender bland företagets professionella användare. Det handlar naturligtvis främst om hur coronakrisen och alla restriktioner påverkar arbetslivet.

Bland slutsatserna från Seattle-bolagets senaste undersökningar finns följande fyra punkter, skriver Microsoft i ett blogg-inlägg:

  • Framtiden blir mer hybrid vilket kräver mer flexibilitet: synen på distansarbete har förändrats. 82 % av en grupp undersökta chefer säger att de kommer att ha en mer flexibel policy för arbete hemifrån efter pandemin och 71 % av de anställda kommer att fortsätta arbeta på distans.
  • Uppkoppling är nödvändig för oavbruten affärsverksamhet: Hemmets dåliga internetanslutning innebär en svårighet för många.
  • Kamera-till-kamera är det nya ansikte-mot-ansikte: Området som har visat sig vara svårast är utan tvekan vår koppling till varandra. Människor saknar den energi och interaktion de får av att befinna sig fysiskt i samma rum.
  • Säkerhet från chip till moln är viktigare än någonsin tidigare: snabb digitalisering innebär att nästan allt ligger online. Organisationer behöver sina data och arbetsflöden för att skapa en ram för hemma- och hybridarbete. Detta kräver en omfattande säkerhet.

 

Läs också
Ny Lenovo-laptop med 5G CES är i år utan fysiskt deltagande. Men trots förändringarna är Lenovo trogen traditionen och presenterar ett antal nya produkter, inklusive en bärbar 5G-dator.

Microsoft Surface Pro 7+ är speciellt utformad för företag och studenter

För att möta behoven hos framför allt affärsanvändare och studenter har Microsoft lanserat en ny version av deras populära Surface Pro-serie med bärbara hybriddatorer.

Microsoft Surface Pro 7+ har en 12,3-tums PixelSense-pekskärm. (Foto: Microsoft)

Det viktigaste tillskottet är LTE Advanced, som hjälper till att hålla användarna uppkopplade om Wi-Fi-anslutningen är begränsad eller om de befinner sig på en avlägsen plats.

Annons

Dessutom har datorn 11:e generationens Intel Core-processorer med 2,1 gånger högre prestanda och ännu längre batteritid på upp till 15 timmar.

Microsoft Surface Pro 7+
De nya Surface Pro-produkterna för företag och studenter har flyttbar SSD-disk, så att man kan skydda känsliga data. (Foto: Microsoft)

Pris och tillgänglighet

Surface Pro 7+ med LTE Advanced släpps nu i januari och kostar från 14 600 kronor inklusive moms. Då har den Core i5-processor, 8 GB RAM och 128 GB inbyggd SSD-lagring.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 39 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Annons
Annons

Läs också

Sony har i dag lanserat det senaste tillskottet i Xperia 10-serien. Den nya modellen är den första i serien som har 5G.
Fler än en halv miljon användare har laddat ner infekterade appar från Huaweis officiella app-butik, AppGallery.
Nu kan du leta reda på saker som inte är gjorda av Apple.
Nokias nya X-serie är skapad för att uppmuntra användare att behålla sina mobiltelefoner längre. Tre års garanti, säkerhetsuppdateringar och Android-uppdateringar ingår.
Blir ny säkerhetsbil i FIA Formula E.
770 km räckvidd, självkörning på nivå 3 och ett överflöd av lyx.
Urbanista Los Angeles laddas med solceller.
Vackert och uppseendeväckande från Sony World Photography Awards 2021.
Canons nya generation skrivare har påfyllningsbara bläckbehållare.
Audis nya el-SUV blir den första bilen med Sonos-ljud. Kolla lanseringvideon här!
Här är det vi vet om Samsungs nya 2021-modeller
Canon släpper också objektiven RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L och RF 600mm f4L.
Två nya mobiler med fokus på kameran.
Sony har i dag lanserat det senaste tillskottet i Xperia 10-serien. Den nya modellen är den första i serien som har 5G.
Befintliga modeller fasas ut. Men Logitech fortsätter ge stöd ett tag till.
Strömningsjätten har tecknat ett stort avtal om innehåll med Sony Pictures.