TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Microsoft lanserar nya Surface-produkter

Ny bärbar dator och en ny 2-i-1-dator.

forfatter
Publicerad 2022-10-15 - 18:21

Maskinerna kör fortfarande Windows 11 – i likhet med Surface-enheterna som Microsoft lanserade förra året – men det är nya fysiska produkter, med nya specifikationer, som nu är på väg till konsumenter från teknikjätten i Seattle.  Nämligen den nya Surface Laptop 5 samt en uppdatering av Microsofts 2-i-1-serie med Surface Pro 9.

Surface Laptop 5
Surface Laptop 5 finns i två storlekar med 13,5- och 15-tumsskärm.  (Foto: Microsoft)

Surface Laptop 5

Microsofts egna bärbara dator kommer nu i en ny upplaga. Den har Thunderbolt 4 och den senaste Intel EvoTM-plattformen. Högtalarna har Dolby Atmos 3D-rumsligt ljud, och den framåtvända HD-kameran kan justera exponeringen efter ljusförhållandena, lovar Microsoft.

 

PixelSense-skärmen är fortfarande i 3:2-format och Surface Laptop 5 finns i två storlekar; 13,5″ eller 15″, båda med Dolby Vision IQ.

Surface Laptop 5 börjar säljas från och med den 25 oktober. Priset börjar på 13 099 kronor för den billigaste modellen med en 13,5″ skärm.

Surface Pro 9
Microsoft SQ3-processorn ger snabb 5G-anslutning och upp till 19 timmars batteritid. (Foto: Microsoft)

Surface Pro 9

Samma formfaktor som föregångaren, men med uppgraderingar under huven.

Här hittar du en HD-kamera, Omnisonic-högtalare, riktade mikrofoner och Microsofts användardefinierade G6-chip, som tar användandet av Surface Pen till nya höjder med taktil feedback, lovar tillverkaren.

Dessutom erbjuder Surface Pro 9 ett urval av olika processorer – 12:e generationens Intel Core-processor byggd på Intel EvoTM-plattformen med Thunderbolt 4, eller Microsoft SQ som drivs av Qualcomm Snapdragon med 5G-anslutning.

Läs också Microsofts halvhjärtade iPad Pro-dödare fortsätter med sin tradition och misslyckas Microsoft Surface Pro X är en utmärkt idé, men en ofärdig och halvhjärtad produkt.

Surface Pro 9 kommer i butiker den 8 november och kostar 14 799 kronor för den billigaste modellen.

Lämna en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
MSI RTX 40: Nya prisbelönta serier med bärbara datorer

Ta språnget till en helt ny nivå med de senaste grafikkorten i GeForce RTX 40-serien och 13:e generationens Intel® Core™-processorer.

lbpluss
Bästa skärmen för högupplöst gaming? Vill du ha en fantastisk spelkänsla och dessutom neutrala och bra färger direkt ur kartongen så är det här rätt skärm för dig.
Wi-Fi 7-router för spel Routern har en ny antenndesign och nätverkshastighet på upp till 19 Gbit/s.
lbpluss
Caffe latte-segmentets hetaste dröm 14-tums MacBook Pro med M2 Pro-processor är den bästa och snabbaste bärbara datorn i sin prisklass. Men Apple borde uppgradera webbkameran.
lbpluss
Så snabb är den första PC:n med GeForce RTX 4090 Erazer Beast X40 från tyska Medion är den snabbaste datorn vi har testat. Men det kostar att ligga på topp.
lbpluss
En perfekt Mac för många Man kommer långt med nya Mac Mini, men man får vara beredd att betala för uppgraderingar.
Följ Ljud & Bild