Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Microsoft lanserar nya Surface-produkter

Ny bärbar dator och en ny 2-i-1-dator.

Av / 2022-10-15 - 18:21
Microsoft lanserar nya Surface-produkter

Maskinerna kör fortfarande Windows 11 – i likhet med Surface-enheterna som Microsoft lanserade förra året – men det är nya fysiska produkter, med nya specifikationer, som nu är på väg till konsumenter från teknikjätten i Seattle.  Nämligen den nya Surface Laptop 5 samt en uppdatering av Microsofts 2-i-1-serie med Surface Pro 9.

Surface Laptop 5
Surface Laptop 5 finns i två storlekar med 13,5- och 15-tumsskärm.  (Foto: Microsoft)

Surface Laptop 5

Microsofts egna bärbara dator kommer nu i en ny upplaga. Den har Thunderbolt 4 och den senaste Intel EvoTM-plattformen. Högtalarna har Dolby Atmos 3D-rumsligt ljud, och den framåtvända HD-kameran kan justera exponeringen efter ljusförhållandena, lovar Microsoft.

 

PixelSense-skärmen är fortfarande i 3:2-format och Surface Laptop 5 finns i två storlekar; 13,5″ eller 15″, båda med Dolby Vision IQ.

Surface Laptop 5 börjar säljas från och med den 25 oktober. Priset börjar på 13 099 kronor för den billigaste modellen med en 13,5″ skärm.

Surface Pro 9
Microsoft SQ3-processorn ger snabb 5G-anslutning och upp till 19 timmars batteritid. (Foto: Microsoft)

Surface Pro 9

Samma formfaktor som föregångaren, men med uppgraderingar under huven.

Här hittar du en HD-kamera, Omnisonic-högtalare, riktade mikrofoner och Microsofts användardefinierade G6-chip, som tar användandet av Surface Pen till nya höjder med taktil feedback, lovar tillverkaren.

Dessutom erbjuder Surface Pro 9 ett urval av olika processorer – 12:e generationens Intel Core-processor byggd på Intel EvoTM-plattformen med Thunderbolt 4, eller Microsoft SQ som drivs av Qualcomm Snapdragon med 5G-anslutning.

Läs också Microsofts halvhjärtade iPad Pro-dödare fortsätter med sin tradition och misslyckas Microsoft Surface Pro X är en utmärkt idé, men en ofärdig och halvhjärtad produkt.

Surface Pro 9 kommer i butiker den 8 november och kostar 14 799 kronor för den billigaste modellen.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Snabbt internet till överkomligt pris

Jensen Huang Superstar

Krig om AI-processorer

Asus går all-in på AI

Google ska göra AR-glasögon

ICQ-chatten stänger

Copilot+ en ”mardröm för privatlivet”

Populär konferenskamera får en uppföljare

Nu kommer de snabba, intelligenta datorerna

Ingen M4 för stationär Mac i år

Dell Inspiron: Flexibla laptops till skrivbordet

Små och kraftfulla datorer med grön look

Rulla till toppen