Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik
L&B Home:s Julkalender: Lucka 11Delta

Nyhet

Gaming och flexibilitet – här är Lenovos nya Chromebooks

IdeaPad Gaming Chromebook Plus, IdeaPad Flex 5i Chromebook Plus och IdeaPad Slim 3i Chromebook Plus uppfyller alla Googles nya Chromebook Plus-standard och har extra prestanda.

Skrivet av / 2023-10-05 - 22:33
Gaming och flexibilitet – här är Lenovos nya Chromebooks

Lenovo har lanserat en uppgraderad serie IdeaPad Chromebooks som syftar till att öka produktiviteten och användbarheten med en kombination av hårdvaruförbättringar och AI, säger det kinesiska företaget i ett pressmeddelande.

Läs också Chromebooks för skolbänken Chromebook som studentdator? Tre tillverkare ger sina bästa förslag på en Chromebook för CSN-budget.

I IdeaPad Chromebook-serien ingår även File Sync, som gör att du kan komma åt dina Google Drive-filer även när du är offline. Du kan också se fram emot kristallklara videosamtal tack vare den inbyggda 1080p-webbkameran och AI-drivna verktyg för videosamtal. Med funktioner som Google Photos Magic Eraser kan du nu enkelt ta bort oönskade element från dina foton med lätthet, lovar Lenovo.

De tre nya Chromebook-enheterna är de första från Lenovo som uppfyller Googles nya Chromebook Plus-standard. Alla Chromebook Plus-enheter har minst följande egenskaper:

  • Intel Core i3 (12th Gen) eller AMD Ryzen 3 7000
  • 8 GB RAM
  • 128 GB lagring
  • Webbkamera med brusreducering och minst 1080p
  • En IPS 1080p-skärm eller bättre

 

Lenovo IdeaPad Gaming Chromebook Plus
Lenovo IdeaPad Gaming Chromebook Plus (Foto: Lenovo)

Cloud Gaming

Om du är en gamer kommer Lenovo IdeaPad Gaming Chromebook Plus att vara din bästa vän. Den nya bärbara datorn har en 16-tumsskärm och väger mindre än två kilo. Den är skräddarsydd för spelentusiaster och har RGB-bakgrundsbelysning och en uppdateringsfrekvens på 120 Hz, så att du verkligen kan njuta av din spelupplevelse. Och med en batteritid på upp till 12 timmar finns det ingen anledning att oroa sig, inte ens när du är mitt uppe i ett episkt spel.

Lenovo IdeaPad Flex 5i Chromebook Plus
Lenovo IdeaPad Flex 5i Chromebook Plus (Foto: Lenovo)

Produktivitet och flexibilitet

IdeaPad Flex 5i Chromebook Plus erbjuder produktivitet och flexibilitet med en 14-tumsskärm och ett 360-graders gångjärn. Den kan användas som en bärbar dator eller vikas ihop till en surfplatta med pekskärm. Det ger användarna möjlighet att anpassa sin arbetsstil och inkluderar även AI-hjälp från Adobe Photoshop.

Lenovo IdeaPad Slim 3i Chromebook Plus
Lenovo IdeaPad Slim 3i Chromebook Plus (Foto: Lenovo)

Robust och hållbar

Sist men inte minst är IdeaPad Slim 3i Chromebook Plus utformad för användare på språng som behöver hållbarhet. Den är militärtestad för att klara utmaningar som vätskespill och oväntade fall. Den är också lätt och har upp till 12 timmars batteritid.

Läs också Äntligen: Chromebook for gaming! Nu kommer de första Chromebook-datorerna gjorda för spel. Med 120 Hz, blixtsnabbt WiFi och bra grafik.

Pris och tillgänglighet

Alla tre modellerna kommer att finnas tillgängliga i butik under oktober. IdeaPad Gaming Chromebook Plus kommer att ha ett rekommenderat pris på 8 295 kr. IdeaPad Flex 5i Chromebook Plus kommer att kosta 7 695 kr, medan IdeaPad slim 3i Chromebook Plus är den billigaste av de tre nya bärbara datorerna med ett rekommenderat pris på endast 5 595 kr.

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Ny teknik kan kyla Macbook Air

Apple håller fast vid Lightning ett litet tag till

Ingen 27-tums iMac

Fler portar till Chromebook

Vikbar PC äntligen klar efter ett års försening

Vad sjutton är Copilot?

MacBook Pro i svart!

Blixtsnabb ny iMac

Apple drar ifrån konkurrenterna

Qualcomm slår Apple M1

Få upp till 19 gigabit trådlöst nätverk

Överlägsen WiFi-hastighet

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen