Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Böjt tangentbord för bättre ergonomi

Böjda tangentbord är faktiskt en ganska enkel idé, enligt Logitech, som har lanserat Wave Keys.

Av / 2023-10-13 - 13:43
Böjt tangentbord för bättre ergonomi

”Det ser ut som om tangentbordet har druckit lite för många öl på lunchen!”

Det var kommentaren från min närmaste kollega, korrekturläsaren Sanne Hjortlund, när jag packade upp Logitech Wave Keys.

Och det nya ergonomiska tangentbordet, som finns att köpa från och med idag, ser faktiskt lite svajigt ut. Men enligt Logitech är galenskapen logisk.

”Vi anser att alla förtjänar att må bra efter en dag på jobbet, så vi bestämde oss för att designa arbetsplatsprodukter som är lika attraktiva och användarvänliga som de är ergonomiska”, säger Art O’Gnimh, General Manager för Core Personal Workspace-divisionen på Logitech.

(Foto: Logitech)

Wave Keys har en unik vågform som är utformad för att se till att händer, handleder och underarmar placeras i en naturlig skrivposition. Enligt Logitech ger Wave Keys ”en omedelbart bekant skrivupplevelse och komfort vid skrivbordet”. Upplevelsen av testprovet var inte riktigt så extatisk här. Men det är faktiskt ganska bekvämt att lägga händerna på, och mina handleder vilar fint på stödkudden när jag knappar på tangenterna med mitt eget femfingersystem.

Logitech Wave Keys är långt ifrån det första ergonomiska tangentbordet. Men de flesta, inklusive Logitechs egna Ergo K860, delar upp tangenterna i två separata grupper, vilket innebär att man måste lära om att skriva från grunden. På Wave Keys sitter tangenterna ungefär som jag är van vid, även om vissa av dem har en lite udda form. Det gör att jag efter några minuter skriver lika säkert som jag brukar göra på mitt gamla mekaniska IBM-tangentbord.

Läs också Magi för överkomlig peng Kan onda handleder och värkande armbågar och axlar vara ett minne blott?

Tangentbordet ansluts via Bluetooth eller den medföljande Logi BOLT USB-adaptern. Med en knapptryckning kan man växla mellan upp till tre enheter samtidigt. Den äventyrlige kan lägga tid på att anpassa upplevelsen med appen Logi Options+, där man kan lägga till genvägar och ”Smart Actions”.

Pris och tillgänglighet

Wave Keys finns nu tillgänglig i färgerna Graphite och Off-White till ett pris av 899 kronor.

 

Wave-Keys-BOB-TOP-Graphite-PAN Wave-Keys-BOB-TOP-Off-White-PAN
<
>
Wave Keys fås i Grafitgrå och Off-white (Foto: Logitech)
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Snabbt internet till överkomligt pris

Jensen Huang Superstar

Krig om AI-processorer

Asus går all-in på AI

Google ska göra AR-glasögon

ICQ-chatten stänger

Copilot+ en ”mardröm för privatlivet”

Populär konferenskamera får en uppföljare

Nu kommer de snabba, intelligenta datorerna

Ingen M4 för stationär Mac i år

Dell Inspiron: Flexibla laptops till skrivbordet

Små och kraftfulla datorer med grön look

Rulla till toppen