Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Bättre prestanda och kvalitet med Chromebook Plus

Google höjer kraven på tillverkarna av Chromebook-datorer och inför en premiumklass.

Skrivet av / 2023-06-29 - 15:29
Bättre prestanda och kvalitet med Chromebook Plus

Chromebook-datorer har länge varit enkla och billiga datorer som har köpts av dem som bara behöver utföra enklare uppgifter. Vilket ofta visat sig vara en återvändsgränd när användaren plötsligt behöver göra något mer avancerat, eller installera ett specifikt program som bara finns till Windows. Dessutom är dessa billiga datorer ofta dåligt konstruerade, har kort livslängd och går inte att reparera.

Läs också Chromebooks skapar avfallsberg Under pandemin köpte många skolor in mängder av Chromebooks till eleverna, men nu måste de redan ersättas säger konsumentorganisation.

Tydligen har Google lyssnat för de har i det tysta avlägsnat de klasser av Chromebook-datorer som tidigare fanns på deras sajt. Och enligt uppgifter till sajten 9to5google är det för att de håller på att införa en premiumklass som enligt Chromeunboxed kommer kallas Chromebook Plus.

Enligt uppgifterna kommer Google ställa krav på en viss mängd minne, mer kraftfulla processorer av senare generation, en kvalitetskamera för videosamtal och en bättre skärm. Om datorn uppfyller kraven dyker en speciell logotyp upp under uppstarten och ett antal exklusiva funktioner i ChromeOS låses upp. 9to5google listar saker som virtuella skrivbord, möjlighet att jobba offline med Google Drive-dokument och livetextning av videosamtal.

Enligt sajtens källa kan vi troligen vänta oss Chromebook Plus-datorer i slutet av året. Det vore väl en bra julklapp?

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Orbi 970: Det sjukaste mesh-nätverk vi hört talas om

Avancerad kylare från MSI gör din dator bättre

Thunderbolt 5 är grymt!

Uppkopplad interaktiv pekskärm

Ajöss till Cortana

Apple-1 säljs på auktion

Rulla till toppen