Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Bättre prestanda och kvalitet med Chromebook Plus

Google höjer kraven på tillverkarna av Chromebook-datorer och inför en premiumklass.

Av / 2023-06-29 - 15:29
Bättre prestanda och kvalitet med Chromebook Plus

Chromebook-datorer har länge varit enkla och billiga datorer som har köpts av dem som bara behöver utföra enklare uppgifter. Vilket ofta visat sig vara en återvändsgränd när användaren plötsligt behöver göra något mer avancerat, eller installera ett specifikt program som bara finns till Windows. Dessutom är dessa billiga datorer ofta dåligt konstruerade, har kort livslängd och går inte att reparera.

Läs också Chromebooks skapar avfallsberg Under pandemin köpte många skolor in mängder av Chromebooks till eleverna, men nu måste de redan ersättas säger konsumentorganisation.

Tydligen har Google lyssnat för de har i det tysta avlägsnat de klasser av Chromebook-datorer som tidigare fanns på deras sajt. Och enligt uppgifter till sajten 9to5google är det för att de håller på att införa en premiumklass som enligt Chromeunboxed kommer kallas Chromebook Plus.

Enligt uppgifterna kommer Google ställa krav på en viss mängd minne, mer kraftfulla processorer av senare generation, en kvalitetskamera för videosamtal och en bättre skärm. Om datorn uppfyller kraven dyker en speciell logotyp upp under uppstarten och ett antal exklusiva funktioner i ChromeOS låses upp. 9to5google listar saker som virtuella skrivbord, möjlighet att jobba offline med Google Drive-dokument och livetextning av videosamtal.

Enligt sajtens källa kan vi troligen vänta oss Chromebook Plus-datorer i slutet av året. Det vore väl en bra julklapp?

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Snabbt internet till överkomligt pris

Jensen Huang Superstar

Krig om AI-processorer

Asus går all-in på AI

Google ska göra AR-glasögon

ICQ-chatten stänger

Copilot+ en ”mardröm för privatlivet”

Populär konferenskamera får en uppföljare

Nu kommer de snabba, intelligenta datorerna

Ingen M4 för stationär Mac i år

Dell Inspiron: Flexibla laptops till skrivbordet

Små och kraftfulla datorer med grön look

Rulla till toppen