TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Alienware med QD-OLED

Alienware är första tillverkaren som har en spelskärm med Quantum Dot OLED-teknik.

forfatter
Publicerad 2022-01-06 - 15:34

Från att ha varit en teknik som omgärdades av mystik för bara några dagar sedan, när uppfinnaren Samsung överraskande nog inte presenterade någon sådan skärm, har Quantum Dot OLED (QD-OLED) nu blivit den hetaste nyheten på bildfronten i Las Vegas.

Alienware, som är Dells gaming-division, är först med en spelskärm som har en QD-OLED-panel.

Nya Alienware 34 Curved QD-OLED Gaming Monitor är världens första Quantom Dot OLED-spelmonitor. Skärmen, som hedrats med CES Innovation-utmärkelsen, lovar att ta spelkänslan till en ny nivå. QD-OLED ska åtminstone ha mer ljusstyrka – samtidigt som den bevarar svärtan som är karaktäristisk för vanliga OLED-skärmar.

Förutom skärmen har Alienware förstås även ett antal nya bärbara speldatorer i sortimentet. Alienware x14 är den mest väskvänliga modellen – och med bara 14,5 mm i tjocklek är den förmodligen Dells tunnaste bärbara dator hittills! Detta har Dell lyckats med tack vare ett nytt gångjärn och förbättrad kylning. Alienware X14 är tillgänglig med Nvidia GeForce RTX 3060-grafik.

 

Alienware X14. En speldator som bara är 14,5 mm tjock! (Foto: Dell)

 

Dell Technologies lanserar också uppdateringar av modellerna Alienware X15 R2 och Alienware x17 RS, vilka bland annat inkluderar nya Nvidia GeForce RTX 30-grafikkort och 12:e generationens Intel Core-processorer.

Alienware X15 R2. (Foto: Dell)

 

Alienware m17 R5 är den mest kraftfulla 17-tumslaptopen med AMD-processor hittills. Slutligen finns även den mellanstora Alienware m15 R7, som är en 15-tummare som finns med antingen AMD Ryzen eller 12:e generationens Intel-processor.

Alienware M17. (Foto: Dell)

Pris och tillgänglighet

För samtliga modeller gäller att de kommer nu i vinter. Och att priserna meddelas senare.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Teslas hemliga vapen: en superdator Superdatorn Tesla Dojo är deras vapen i kampen om att ha de säkraste, mest självkörande bilarna.
Billig USB-DAC från Creative Sound Blaster X1 är en kompakt och plånboksvänlig USB-DAC för datorn.
Lysande jättematta Få Tron-stil på skrivbordet med Razers gigantiska musmattor med inbyggda RGB-lampor.
Kom i centrum av mötet Med 4x zoom lovar Creative Live! Cam Sync V3 att sätta dig i mitten av ... Zoom.
Kreativa superkrafter MSI har inte sparat på något i Creator Z17. Det syns på prislappen.
90-talet ringer: Winamp är tillbaka I internets barndom och skribentens ungdom var det Winamp som styrde musiken till festen. Nu är spelaren tillbaka efter nästan 10 års frånvaro.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend