TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Bowers & Wilkins Zeppelin blir mycket bättre

Legendariska bordshögtalaren Zeppelin vägrar dö.

forfatter
Publicerad 2021-10-13 - 17:10

Det blev nästan ikonisk när den kom för mer än 10 år sedan. Bowers & Wilkins Zeppelin var den första riktigt bra bordshögtalaren, och både den första versionen och den senaste från 2015 låg i topp på ljudkvalitet och användarvänlighet.

Sedan blev det tyst, och om sanningen ska fram så vet vi inte exakt vad som hände med Zeppelin. Som fick sitt namn från luftskeppen som hette zeppelinare.

Men nu är den tillbaka, i samma form som tidigare men med uppgraderad teknik så att den kan utmana Naims, Technics och Genevas bordshögtalare i premiumklassen.

B&W Zeppelin 4

Nya Zeppelin är trådlös så att man kan strömma musik direkt från soffan. Den stöder AirPlay 2, Spotify Connect och har Bluetooth som stöder aptX Adaptive, vilket åtminstone i teorin ska göra att man kan strömma ljudfiler i högupplöst format.

Läs mer om aptX Adaptive här:

Läs också Bättre ljud kan du inte få Bowers & Wilkins PI7 sopar mattan med konkurrenterna.
B&W pi7 spread(2)

Det finns naturligtvis en app för allt, där man kan strömma från Qobuz, Tidal och som sagt Spotify, men även TuneIn-radio och Deezer.

Så långt är allt väl, men det är på insidan som de största förändringarna finns. Högtalarelementen är utvecklade med B&W:s långa erfarenhet, och diskanten med Decoupled Double Dome känner vi igen från B&W:s senaste 600-serie.

En 15 cm subwoofer är placerad i mitten, bakom tygfronten, med ett nio cm stort FST-mellanregister (Fixed Suspension Transducer) på varje sida. Enligt B&W motsvarar den totala effekten 240 watt.

Zeppelin 4

Nya Zeppelin är redan på väg till HiFi Klubbens butiker och kostar 8 000 kronor i mörkgrått eller ljust pärlgrått.

Low-Zeppelin-Pearl-Grey-Top-Grey-Background-989x557 Low-1x1-Zeppelin-Midnight-Grey-Lifestyle-3-989x989 Low-1x1-Zeppelin-Drive-Units-Detail Bowers & Wilkins Zeppelin blir mycket bättre
<
>

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend