TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

Xpeng X2 gör första offentliga flygningen i Dubai

Den 28–30 oktober syns den flygande bilen i Xpengs monter på eCarExpo i Bella Center.

forfatter
Publicerad 2022-10-12 - 17:12

Den 10 oktober ryckte framtiden ett steg närmare. Under den stora teknikmässan GITEX 2022 i Dubai gjorde den kinesiska elbilstillverkaren den första offentliga flygningen med den elektriska flygande bilen Xpeng X2.

Xpeng X2
En publik på 150 personer bevittnade Xpeng X2:s första officiella flygning på  GITEX 2022 i Dubai. (Foto: Xpeng)

X2 är en tvåsitsig flygande bil med en sluten cockpit som med effektiv aerodynamik uppnår hög prestanda under flygning, försäkrar Xpeng.

För att minska vikten har Xpeng X2 en komplett kolfiberkonstruktion. Bilen kan flygas manuellt eller automatiskt.

Bakom den flygande bilen står dotterbolaget Xpeng Aeroht. Xpengs elbilar kommer att finnas tillgängliga på den danska marknaden under 2023. Därför kommer man få möjlighet att se Xpeng X2 på nära håll i Xpengs monter på eCarExpo i Bella Center, som kommer att äga rum 28–30 oktober.

Den flygande elbilen kommer dock inte att flyga i samband med mässan i Danmark. Å andra sidan kan du se Xpeng X2 flyga i videon ovan.

Den kinesiska biltillverkaren lovar också att mässdeltagarna ska få provköra   Xpeng P7, som inte kommer ut på den danska marknaden förrän under första halvåret 2023.

Xpeng P7 går att köpa i juni 2020

Längre räckvidd än Tesla

Går längre och kostar mindre än Tesla Model 3 – och har bilstereo från Dynaudio.

Annons
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna en kommentar

Opel Astra lanseras i två elektriska versioner Sports Tourer Electric kan bli bilen familjen önskar sig.
Buzz vänder på en femöring! Den moderna versionen av folkvagnsbussen är en riktig fullträff – bortsett från ett problem.
Snabbare Abarth Fiat 500e Kommer snart med mer kraft och fejkat motorljud.
Den ikoniska Golf återuppstår som elbil Kommer förmodligen som elektrisk Golf GTI också.
Porsche Macan blir elektrisk: Här är de färska detaljerna Porsche har släppt fler detaljer om den elektriska versionen av Macan, som förväntas på vägen 2024. Det lovas över 600 hästkrafter, 100 kWh batteri och lång räckvidd!
Grymma Morgan får ljud från Sennheiser Morgan är sann brittisk bilkonst. Och nu får de ljudanläggning från självaste Sennheiser. Först ut är Plus Four och Plus Six.
Följ Ljud & Bild