Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Världens första navigation för elbilar

Sygic Navigation är först med ett elbilsläge, vilket gör livet enklare för de som kör elektriskt.

Av / 2020-05-12 - 13:40
Världens första navigation för elbilar

I en värld där ”alla” använder Google Maps, Apple Maps – och kanske då och då Waze – är det lätt att glömma bort att det finns flera andra leverantörer av GPS-navigering. Sygic är en av dem, och enligt dem själva lotsar de runt fler än 200 miljoner bilister över hela världen.

Sygic blir nu det första företaget som har ett ”Electric Vehicle Mode” (elektriskt fordon-läge) med helt integrerade laddningstjänster.

Sygics GPS-app kan laddas ner gratis och då kan man ladda ner kartorna till ett land. Enligt Sygic kan alla användare använda EV Mode utan kostnad. Det bör innebära att även gratisversionen av appen har detta läge.

Sygic vet mycket om bilen

I EV Mode kan man välja sin bilmodell ur en omfattande databas med fördefinierade specifikationer för elbilar och plugin-hybrider. Inklusive information om batteri- och laddningskapacitet, genomsnittlig förbrukning samt typ av kontakt.

Användare kan också justera alla parametrar baserat på deras egna erfarenheter. Man behöver inte installera eller registrera sig i andra appar.

Läs också Bilstereo med Apple CarPlay till din gamla Porsche! Pimpa den gamla Porschen i garaget med en ny stereo som har Bluetooth, DAB+ och Apple CarPlay.

Man berättar för GPS-appen vart man vill åka, så lägger den upp en rutt med rekommenderade laddningsplatser vägen, baserat på bilens räckvidd och vilken typ av laddningsstandard den använder.

Laddning och betalning ska kunna göras direkt i appen

I framtiden kommer Sygic att lägga till mer dedikerade funktioner till elbilar och göra en allt-i-ett-assistent som hjälper förare att veta exakt räckvidd för längre resor genom att bedöma körstil, väderförhållanden, trafik och andra relevanta faktorer. På så sätt ska det bli enklare för de som har en bil med förbränningsmotor att gå över till att köra elbil.

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ny Mini-modell på väg

Topless och vackert från Maserati

Snart går Mercedes EQS ännu längre

Alfa Romeos första elbil

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Fullständigt vansinne

Xpeng avtäcker el-SUV för folket

Här finns tillräckligt med utrymme

Snart kommer du att kunna snabbladda hos Ford

Så mycket bättre är nya Porsche Taycan

ID. Buzz - äntligen med fyrhjulsdrift

Familjebil med allt man behöver

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen