Search
Generic filters

Apple CarPlay kommer till din klassiska Porsche

Pimpa den gamla Porschen i garaget med en ny stereo som har Bluetooth, DAB+ och Apple CarPlay.

Om du har en gammal Porsche från mellan 1960 och 1990 stående i garaget – och vem har inte det? – så bara måste du läsa det här.

För även om själva körglädjen knappast kan bli bättre än med en ”vintage” Porsche 911 från mitten av 60-talet, så är gamla bilars radioapparater inte riktigt det allra senaste när det gäller musikströmning, navigering och så vidare

Men Porsche inser vikten av att de klassiska bilmodellerna ska få ett så långt liv som möjligt ute på vägarna, därför har den tyska biltillverkaren just lanserat det så kallade ”Porsche Classic Communication Management”-systemet (PCCM).

Det handlar om en bilstereo med klassiskt utseende, men med högupplöst pekskärm, Bluetooth, DAB+ och Apple CarPlay. Så nu kan du lyssna på musik både via Spotify och prata handsfree i mobilen via Bluetooth, även om du kör i en Porsche från tiden innan du ens var född.

De nya radioapparaterna har dessutom USB-port, SD-kortläsare och AUX-ingång. Och även om PCCM som sagt har en pekskärm så är systemet försett med fysiska knappar, så den nya radion passar in perfekt in i den klassiska interiören.

PCCM har en 3,5-tums skärm och runda rattar i samma stil som resten av bilens instrumentpanel. (Foto: Porsche)

Två versioner, en med Android Auto också

Standardmodellen är av typen 1-DIN och har en 3,5-tums skärm. Den passar till Porsche 911 från 60-talet och fram till de nyare 993-modellerna från början av 90-talet.

Det finns också en 2-DIN som heter Porsche Classic Communication Management Plus och som har en 7-tums skärm och passar 996-generationen av 911 samt 986-serien av Porsche Boxster och Cayman. Den här större varianten av PCCM stöder både Apple CarPlay och Android Auto.

Bilens övriga original-ljudkomponenter, till exempel högtalare, subwoofer och antenn, kan fortfarande användas ihop med PCCM och PCCM Plus.

PCCM Plus har en stor 7-tums skärm och tryckknappar i samma stil som infotainment-systemet i 996-generationens 911 och 986-generationens Boxster. (Foto: Porsche)

Pris och tillgänglighet

Både PCCM (1-DIN) och PCCM Plus (2-DIN) går att köpa hos auktoriserade Porsche-återförsäljare och kostar strax under respektive strax över 15 000 kronor.

PS. Du läser nu en öppen artikel. Om du vill få tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild,
så kan du läsa om våra prenumerationserbjudanden här .
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...
  Men Volkswagen säger fortfarande ingenting om möjligheten att få bättre ljud!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan vara den perfekta kombinationen av specifikationer och pris.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Mercedes EQC med Burmester Surround Sound System

  Riktpris: 30000 kr Ljudet av tystnad

  BMW i8

  Riktpris: kr Miljöbil i bensinslukarkostym

  Audi e-tron med Bang & Olufsen Premium Sound System

  Riktpris: 14500 kr Konsertsal på fyra hjul

  Vanmoof S3 & X3

  Riktpris: kr Vanmoof är elcykelns svar på Tesla
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.