Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Apple CarPlay kommer till din klassiska Porsche

Pimpa den gamla Porschen i garaget med en ny stereo som har Bluetooth, DAB+ och Apple CarPlay.

Av / 2020-05-08 - 14:19
Apple CarPlay kommer till din klassiska Porsche

Om du har en gammal Porsche från mellan 1960 och 1990 stående i garaget – och vem har inte det? – så bara måste du läsa det här.

För även om själva körglädjen knappast kan bli bättre än med en ”vintage” Porsche 911 från mitten av 60-talet, så är gamla bilars radioapparater inte riktigt det allra senaste när det gäller musikströmning, navigering och så vidare

Men Porsche inser vikten av att de klassiska bilmodellerna ska få ett så långt liv som möjligt ute på vägarna, därför har den tyska biltillverkaren just lanserat det så kallade ”Porsche Classic Communication Management”-systemet (PCCM).

Det handlar om en bilstereo med klassiskt utseende, men med högupplöst pekskärm, Bluetooth, DAB+ och Apple CarPlay. Så nu kan du lyssna på musik både via Spotify och prata handsfree i mobilen via Bluetooth, även om du kör i en Porsche från tiden innan du ens var född.

De nya radioapparaterna har dessutom USB-port, SD-kortläsare och AUX-ingång. Och även om PCCM som sagt har en pekskärm så är systemet försett med fysiska knappar, så den nya radion passar in perfekt in i den klassiska interiören.

PCCM har en 3,5-tums skärm och runda rattar i samma stil som resten av bilens instrumentpanel. (Foto: Porsche)

Två versioner, en med Android Auto också

Standardmodellen är av typen 1-DIN och har en 3,5-tums skärm. Den passar till Porsche 911 från 60-talet och fram till de nyare 993-modellerna från början av 90-talet.

Det finns också en 2-DIN som heter Porsche Classic Communication Management Plus och som har en 7-tums skärm och passar 996-generationen av 911 samt 986-serien av Porsche Boxster och Cayman. Den här större varianten av PCCM stöder både Apple CarPlay och Android Auto.

Bilens övriga original-ljudkomponenter, till exempel högtalare, subwoofer och antenn, kan fortfarande användas ihop med PCCM och PCCM Plus.

PCCM Plus har en stor 7-tums skärm och tryckknappar i samma stil som infotainment-systemet i 996-generationens 911 och 986-generationens Boxster. (Foto: Porsche)

Pris och tillgänglighet

Både PCCM (1-DIN) och PCCM Plus (2-DIN) går att köpa hos auktoriserade Porsche-återförsäljare och kostar strax under respektive strax över 15 000 kronor.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Polestars snabbaste bil är en dröm på långa resor

Tesla-batterier: - Degraderas knappt

Ammoniakmotor hotar elbilarna

Fisker är nära avgrunden

Fyrkantig charmklump

Familje-lyxbilen snabb som en raket

Mäktigt imponerande debut

Nytt infotainmentsystem och upp till 600 km räckvidd

Skulle hämta sin Cybertruck – fick åka till akuten

Batteridriven trädgårdstraktor från Husqvarna

Hybrid-elcykel gjord för Norden

”Ingen” vill ha Tesla Full Self Driving

Rulla till toppen