Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Spionbilder på Tesla Model 2

Eller är det ännu en fake?

Av / 2023-02-24 - 18:09
Spionbilder på Tesla Model 2

Medan vi väntar på att Tesla ska lansera sin kommande kompakta, billiga elbil – Tesla Model 2, florerar spekulationer på nätet. Hur stor den kommer att bli, vad den kommer att kosta, vad den kommer att kallas. Det mesta diskuteras, utan att någon riktigt vet vad, hur eller när bilen blir verklighet.

För ordningen skull så vet inte vi heller.

En del av spekulationerna är vettiga. Som namnet. Hittills har vi bara kallat den Model 2, men det är mer en arbetstitel än dess riktiga namn. Ett par av våra läsare har föreslagit Model A, som inte är helt dumt.

Det passar åtminstone in på Elon Musks önskan om att Tesla ska bygga sexiga bilar, och om vi bryter ner det till Teslas modellserie får vi S.3.X.Y C.A.R.S. De flesta ser att det saknas en modell i sortimentet, nämligen en Model A. Om någon undrar vad S i CARS är för något så är det Model Semi, en elektrisk lastbil.

Twitter: cyfoxcat

Tesla Model 2, eller?

På Twitter dök det i veckan upp en bild på en kamouflerad bil, som spekuleras vara en så kallad mula för Model 2. I bilsammanhang är en mula en tidig prototyp där en ny bil, och dess nya drivlina, monteras på en redan befintlig kaross. Helt enkelt så att ingen ska lägga märke till den när den är ute och provkör.

Men kamouflage avslöjar naturligtvis att bilen du ser inte är en färdig produktionsmodell, utan en testbil byggd på en befintlig kaross.

Om du tittar noga på bilderna från @cyfoxcat kan du se konturerna på en Mazda CX-30, en kompakt SUV som bara levereras med förbränningsmotorer. Mazdan är inte ens en ny modell, så det finns ingen anledning att den ska kamoufleras. Men om man tittar närmare efter kan man tydligt se att fälgarna är hämtade från Tesla Model Y, liksom fram- och bakljusen, så vad ska man tro?

På Twitter finns det flera som tror att allt är fejk, att detta inte alls är en Tesla, utan ett Photoshop-jobb. Till exempel kommenteras det att den har vanliga dörrhandtag, tanklock på vänster sida (som de flesta japanska bilar har) och att flera av detaljerna är påklistrade.

Hur som helst tror inte vi heller att det här är Model 2, eller vad den nu ska heta, och att detta bara är ytterligare ett exempel på hur rykten på nätet lever sina egna liv, påeldade av folk som gillar att spekulera utan att veta något konkret.

Sensmoralen är: Du ska inte tro allt du läser på Twitter.

Tesla Model 2 närmar sig

Budget-Tesla kan sätta räckviddsrekord.

Läs mer
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Polestars snabbaste bil är en dröm på långa resor

Tesla-batterier: - Degraderas knappt

Ammoniakmotor hotar elbilarna

Fisker är nära avgrunden

Fyrkantig charmklump

Familje-lyxbilen snabb som en raket

Mäktigt imponerande debut

Nytt infotainmentsystem och upp till 600 km räckvidd

Skulle hämta sin Cybertruck – fick åka till akuten

Batteridriven trädgårdstraktor från Husqvarna

Hybrid-elcykel gjord för Norden

”Ingen” vill ha Tesla Full Self Driving

Rulla till toppen