Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Nu kommer Ford Mustang Mach-E till Europa

Fords första elbil är en Mustang. Och snart kan den coolaste muskelbilen av alla spela med sina elektriska muskler på svenska vägar.

Av / 2020-02-17 - 08:44
Nu kommer Ford Mustang Mach-E till Europa

Snart kan du beställa en fet amerikansk muskelbil och ändå ha ett rent klimatsamvete! Före jul lanserade Ford nämligen sin första elbil, Ford Mustang Mach-E, och nu är den elektriska muskelbilen klar redo för Europa

 Priset börjar på 46 900 euro, vilket ungefär motsvarar en jämn halvmiljon, för en modell med 75 kWh och bakhjulsdrift. Bilen förväntas släppas mot slutet av 2020.

 ”Ford Motor Company är stolta över att kunna presentera Ford Mustang Mach-E, som slår ner på marknaden som en blixt från klar himmel, precis som T-Forden gjorde på sin tid”, sa Ford-chefen Bill Ford vid lanseringen i november förra året.

 I förra veckan visades den europeiska versionen av Ford Mustang Mach-E upp i London. Bilen har anpassats efter europeiska standarder och normer, och laddningen på svenska vägar görs med Ionity-nätverket, som har laddstationer även i Sverige.

 Enligt Ford ska man kunna köra längre än 90 kilometer på bara en 10-minuters laddning med 150 kW.

Läs också Den här pickupen har en räckvidd på 1 000 km! Nikola Badger kör på både vätgas och batteri. På enbart batteri kommer man 50 mil.

 

Räckvidd och specifikationer

Ford Mustang Mach-E har en permanent magnetmotor och finns i både bakhjuls- och fyrhjulsdrivna versioner med antingen standard (75,7 kWh) eller maxat(98,8 kWh) batteri. Den bakhjulsdrivna modellen med största batteriet har en räckvidd på upp till 600 km, mätt efter WLTP-standard (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure).

 Den absoluta toppmodellen heter Mach-E GT och har 465 hästkrafter och ett vridmoment på 830 Nm. Den accelererar från 0-100 km/h på 3,5 sekunder.

Ett B&O-ljudsystem finns som tillval, med högtalare inbyggda i frontpanelen som ger ett flytande ljudfält alldeles ovanför ventilationsutblåsen.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

1 reaktion på ”Nu kommer Ford Mustang Mach-E till Europa”

  1. Fords första elbil var Ford Focus Electric som såldes för 6-7 år sedan.
    Blev aldrig någon hit, dock Fords första elbil.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tesla Cybertruck är i Sverige

Beijing Auto Show 2024: Nya elbilar på löpande band

Billigare Tesla kan komma redan i år

Nyast med en ansiktslyftning: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: En riktig mardröm

Ny Mini-modell på väg

Topless och vackert från Maserati

Snart går Mercedes EQS ännu längre

Alfa Romeos första elbil

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Fullständigt vansinne

Xpeng avtäcker el-SUV för folket

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen