Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Nu kommer de elektriska motorcyklarna

Polestar gör plats för elektriska motorcyklar från CAKE i sina utställningar.

De två svenska företagen inledde sitt samarbete 2019. Och nu blir det extra tydligt eftersom Volvo-ägda Polestar kommer att visa upp CAKEs elektriska motorcyklar i sina europeiska utställningslokaler.

De två tillverkarna hittade varandra genom ömsesidig motor-entusiasm: skandinavisk design, elektriska drivlinor och ”en ny infallsvinkel om marknadsföring, varumärke och detaljhandel”, enligt ett pressmeddelande.

De två tillverkarna kommer att samarbeta på framtida evenemang och direkt mot kunder i ett försök att nå nya målgrupper.

CAKE Kalk står utstilt i Polestars showroom i Oslo. Foto: CAKE & Polestar

CAKE Kalk utställd i ett Polestar-showroom. Foto: CAKE & Polestar

”Motorcykelindustrin genomgår ett liknande skifte mot elektrifiering som bilindustrin”, säger CAKEs grundare och VD Stefan Ytterborn. ”CAKE uppmuntrar människor att utforska med respekt och bygger högteknologiska motorcyklar med vacker design för att göra just detta.”’

Annons
Polestar 3 ska utmana Tesla och Audi En elektrisk SUV som ger en föraning om nästa generation Volvo XC90.

Elektrisk offroad

Det handlar främst om elektriska terrängmotorcyklar. Den första modellen Kalk presenterades 2018 och har fått Red Dot Design Award både 2019 och 2020, Nu finns också den trafiktillåtna Kalk&. Den ser kanske konstig ut, men det är ingenting mot Ösa+ och mopeden Ösa Lite, där sätet är integrerat i den översta ramen, som dessutom sticker ut långt bakåt. Tja, det är i alla fall annorlunda …

CAKE Osa plus

CAKE Ösa+. En helt elektrisk motorcykel med ett märkligt utseende.

CAKE Osa Lite

CAKE Ösa Lite är en elektrisk moped. Piffig.

Annons

Prestanda

Kalk& har en topphastighet på drygt 90 km/h och en räckvidd som anges till 86 km med en genomsnittshastighet på 70 km/h. Batteriet är på 2,5 kWh.

Ösa+ går också i 90 km/h, räckvidden är 35 km i hög hastighet (70 km/h) med stort batteri och 21 km med mellanbatteri. Blandad stadskörning räcker i upp till 100 km med stort batteri och 60 km med mellanstorleken.

Ösa Lite är en moped med toppfarten 45 km/h. 110 km räckvidd med stort batteri, 66 km med mellanbatteri, båda räckvidderna är med blandad stadskörning. Topphastigheten känner vi inte till.

Alla tre modellerna är redan i produktion och kan levereras på 10 veckor.

Läs mer på ridecake.com
Kolla in Polestars elbilar på polestar.com

Annons
CAKE & Polestar

Foto: CAKE & Polestar

forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.