Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Mercedes-Benz eldrivna suvar får rejäl uppdatering

De kompakta el-suvarna EQA och EQB får längre räckvidd, nytt infotainmentsystem och Burmester med Atmos.

Skrivet av / 2023-08-25 - 14:57
Mercedes-Benz eldrivna suvar får rejäl uppdatering

Mercedes-Benz instegmodeller bland eldrivna SUV är de kompakta EQA och EQB. Inför 2024-säsongen uppdateras båda, dels utseendemässigt, dels prestandamässigt, men även utrustningsmässigt.

EQA ökar räckvidden från 41 mil (WLTP) till 56 mil, bland annat tack vare nya däck med optimerat rullmotstånd.

Läs också Mercedes EQA 300 4MATIC: Alla kan inte köra Tesla... Mercedes EQA 300 är inte den snabbaste eller mest uthålliga el-SUVen, men vilken komfort!

Den femsitsiga EQB kan nu fås med dragkrok, 1400 kg maximal släpvagnsvikt för den framhjulsdrivna och 1700 kg för den fyrhjulsdrivna. Maximalt kultryck är 80 kg, vilket gör att man kan ha cykelhållare med elcyklar bak.

Foto: Mercedes-Benz

Båda modellerna får en ny front som påminner om storasyskonen EQE och EQS. Laddning kan nu göras med Plug & Charge, utan kort eller appar utan allt debiteras Mercedes me charge. Det fungerar bland annat på alla Ionitys snabbladdare i Europa.

Läs också Sju säten och premiumkänsla Mercedes EQB är så genomgående trevlig att köra att vi nästan glömde bort att den har en nackdel.

På insidan blir 10,25 tums centrumskärmen standard. Infotainmentsystemet MBUX är uppdaterat med bättre röststyrning, uppdaterade förarassistenter och over-the-air uppdateringar.

Foto: Mercedes-Benz

Tillvalet Burmester-ljudanläggning är nu förbättrad med stöd för Dolby Atmos.

De nya modellerna kan beställas från i höst och leverans sker i början av 2024.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Så utvecklas självkörande bilar

Fransk design och stil

20 procent längre räckvidd - endast med programvara

Avlyssning på hjul

Zeekr 001 FR: 1 265 hästkrafter!

Framtidens elbilar går längre och är smartare

Rulla till toppen