Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

ID. Buzz GTX: Familjebilen får en sportig uppryckning

Snart kommer den fyrhjulsdrivna versionen av den populära familjebilen - Volkswagen ID. Buzz GTX. En lång variant är också på väg.

Av / 2024-03-27 - 15:22
ID. Buzz GTX: Familjebilen får en sportig uppryckning

Förutom fyrhjulsdrift har nya Volkswagen ID. Buzz GTX plats för upp till 7 personer (versionen med lång hjulbas), samt ökad effekt vid snabbladdning. Dessutom kommer den med en längre hjulbas. En längre version kommer också att finnas tillgänglig.

5-7 säten

ID. Buzz GTX kommer alltså i två versioner – en med kort hjulbas och 5 eller 6 sittplatser, och en med lång hjulbas med plats för 5, 6 eller 7 personer. Båda har en användbar räckvidd tack vare batteripaket på 79 kWh respektive 86 kWh netto, och stöd för snabbladdning på upp till 185 kW för den kortaste och 200 kW för den längsta versionen. Batteriet fylls från 10-80% på mindre än 30 minuter, under optimala förhållanden.

Foto: Volkswagen

Tuffare uttryck

Designmässigt utmärker sig GTX-modellen med en speciell främre stötfångare, flera svarta högblanka detaljer och 20-tumsfälgar. Interiören har bland annat svarta säten med röda kontrastsömmar, GTX-loggor i sätena och på ratten.

Foto: Volkswagen

Bagageutrymmet är 1121 liter i den korta versionen och 1340 liter i den långa versionen, med möjlighet att utöka till över 2000 liter genom att fälla ner baksätena. Och för dem som behöver dra extra last finns det också möjlighet till dragkrok. Den tillåtna släpvagnsvikten är ännu inte känd, men den kommer att vara högre än för den bakhjulsdrivna versionen.

Foto: Volkswagen

Volkswagen ID. Buzz GTX: Tillgänglighet

De första exemplaren av ID. Buzz GTX förväntas anlända till Sverige under andra halvåret 2024. Försäljningen kommer att starta under sommaren, samtidigt som priserna blir tillgängliga, så håll ögonen på Volkswagens webbplats för mer information om lanseringen av den efterlängtade familjebilen.

Mer information i pressmeddelandet

Läs också Buzz vänder på en femöring! Den moderna versionen av folkvagnsbussen är en riktig fullträff – bortsett från ett problem.
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Alfa Romeos första elbil

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Fullständigt vansinne

Xpeng avtäcker el-SUV för folket

Här finns tillräckligt med utrymme

Snart kommer du att kunna snabbladda hos Ford

Så mycket bättre är nya Porsche Taycan

ID. Buzz - äntligen med fyrhjulsdrift

Familjebil med allt man behöver

Framtidens elbil enligt BMW

Ljud från Bang & Olufsen och OLED-strålkastare

Begagnade Tesla-bilar sjunker i värde

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen