Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Harley-elcykel kommer i mars

Serial 1-elcykeln är "Powered by Harley-Davidson" och är också en hyllning till företagets första motorcykel från 1903.

Av / 2020-10-28 - 20:35
Harley-elcykel kommer i mars

Den första riktiga motorcykeln från legendariska Harley-Davidson såg enligt uppgift dagens ljus redan 1903 under namnet Model One. Det var en prototyp som kunde färdas 56 kilometer i timmen. Motorcykeln serietillverkades 1905-1906 och hade bland annat klassisk cykelsadel och vida vita cykeldäck.

harley_serial1_1 harley_serial1_2 harley_serial1_3 harley_serial1_4
<
>
(Foto: Serial 1)

Och det är just denna über-klassiska design som har varit inspirationen till Serial 1, Harley-Davidson nya elektriska cykel för vuxna.

Läs också Tesla på två hjul Vanmoof S3 och X3 är de två senaste elcykel-modellerna från den holländska firman som tror att deras smarta och internetanslutna cyklar är framtidens transportmedel.

Både de vita däcken, den karaktäristiska sadeln och den svarta ramen väcker minnen av det amerikanska företagets första hoj. Och även om Harley-Davidson ännu inte har släppt exakta specifikationer för den nya elektriska cykeln, har företaget nu släppt en serie bilder som visar bland annat att Serial 1 kommer med batteriet samt både fram- och bakljus integrerade i ramen, precis som de elektriska cyklarna från Vanmoof S3 och X3 som vi testade i somras.

Harley-Davidson Model 1 från 1903. (Foto: Wikipedia)

Fler detaljer släpper Harley-Davidson i mitten av november, medan företaget lovar att den elektriska cykeln kommer ut på marknaden i mars nästa år. Priset är ännu okänt.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tesla Cybertruck är i Sverige

Beijing Auto Show 2024: Nya elbilar på löpande band

Billigare Tesla kan komma redan i år

Nyast med en ansiktslyftning: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: En riktig mardröm

Ny Mini-modell på väg

Topless och vackert från Maserati

Snart går Mercedes EQS ännu längre

Alfa Romeos första elbil

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Fullständigt vansinne

Xpeng avtäcker el-SUV för folket

Ljud & Bild
Rulla till toppen