Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Dolas Defender 250 är elcykeln med tre hjul

Dolas elcykel är längre än normalt, kan konfigureras på olika sätt och har tre hjul.

Av / 2023-12-29 - 12:14
Dolas Defender 250 är elcykeln med tre hjul

Elcyklar har blivit populära för dem som ska ta sig lite längre sträckor, eller som har många backar på vägen, men som ändå vill få lite motion. Däremot är de oftast bara gjorda för en person och man kan inte lasta speciellt mycket på dem. Men det finns undantag, som Dolas Defender 250.

Det praktiska med den är nämligen att man även kan hänga på tillbehör. Normalt sett har man en bakre cykelkorg för en väska eller picknickkorgen, samt ett bakre säte för barnet. Men det sätet kan ersättas av två rejäla korgar som ser ut att kunna rymma några matkassar utan problem.

def_250_4_BLK-copy def_250_Basket_1_BLK-copy def_250_2_BLK-copy
<
>
Foto: Dolas

För att få plats med det är cykeln ovanligt lång, lite att jämföra med en tandemcykel. Dolas har därför ovanligt nog försett den med ett tredje hjul. Men det kan också vara ett lurigt sätt att komma runt en begränsning. I exempelvis USA får elcyklar ha hela 750 watts effekt, medan vi i Europa får nöja oss med futtiga 250 watt. Dolas har nämligen satt motorn direkt på hjulet, eller rättare sagt på hjulen, för 3 x 250 watts effekt! Om lagstiftarna går med på den finten får vi se.

I övrigt väger cykeln 68 kg, med batteriet på 48 volt 53 Ah, vilket räcker till 180 kilometers räckvidd. Laddtiden är 5–7 timmar. På den kan man lasta 250 kg och den är försedd med tredubbel fjädring. En 4-tums skärm ger all info och en lykta med både hel- och halvljus.

Pris och tillgänglighet

Dolas Defender 250 kan beställas nu från Dolas webbsajt för 4 650 euro inkl moms, plus frakt.

Läs också:

4 elcyklar

Evig medvind på cykelvägen - här är den bästa elcykeln

Vi testar fyra elcyklar byggda från grunden för att ge dig en optimal elektrisk tur på cykelvägen samt smidig digital hantering.

Läs hela testet
Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tesla Cybertruck är i Sverige

Beijing Auto Show 2024: Nya elbilar på löpande band

Billigare Tesla kan komma redan i år

Nyast med en ansiktslyftning: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: En riktig mardröm

Ny Mini-modell på väg

Topless och vackert från Maserati

Snart går Mercedes EQS ännu längre

Alfa Romeos första elbil

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Fullständigt vansinne

Xpeng avtäcker el-SUV för folket

Ljud & Bild
Rulla till toppen