Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Candela C-8 får både design och teknik från Polestar

Den elektriska bärplansbåten Candela C-8 ser alltmer ut som en Polestar. Både utanpå och inuti.

Av / 2023-05-24 - 13:50
Candela C-8 får både design och teknik från Polestar

Candela C-8 kommer att tillverkas i Stockholm, och de första exemplaren av den elektriska motorbåten kommer att levereras i juni nästa år, lovar tillverkaren.

Redan förra året kunde vi berätta att Candelas bärplansbåt skulle utrustas med 69 kWh batteri och laddningshårdvara från Polestar 2 Standard range, som ger en räckvidd på upp till 57 sjömil på en laddning med en marschfart på 22 knop.

Nu har de två tillverkarna presenterat ännu ett samarbete, den här gången inom design.

En ny enfärgad grå färg på utsidan, kompletterad med en ljusare grå ton för interiören, ger båten ett elegant och enhetligt utseende, lovar tillverkaren. (Foto: Candela)

Candela C-8 kommer att kombinera ”Polestars skandinaviska inställning till lyxig EV-design med Candelas innovativa elektriska bärplansbåt, vilket förenar de två företagens ansträngningar att påskynda övergången till mer hållbar elektrisk mobilitet. Skräddarsydda designelement inkluderar en ny solid ljusgrå, specialdesignad sittklädsel och bärplan målade i ikoniskt svenskt guld, säger Polestar och Candela i ett gemensamt pressmeddelande.

Läs också Candelas elbåt får batterier från Polestar Candelas bärplansbåt når 50 sjömil med Polestar-batterier.

En ny solid grå färg på utsidan, kompletterad med en ljusare grå ton för interiören, kommer att ge båten ett elegant och enhetligt utseende, lovar tillverkarna.

Candela C-8 använder en 75 kW elmotor direkt kopplad till en pod – Candela C-POD – och ”flyger” på datorstyrda bärplan som lyfter skrovet över vattnet vid höga hastigheter, vilket ska minska energiförbrukningen med upp till 80 procent jämfört med traditionella motorbåtar.

De skräddarsydda designelementen inkluderar specialdesignad klädsel. (Foto: Candela)

Elbåten kan beställas redan nu – antingen via Polestar Extras webbshop eller på Candela.com – och priset är fickpengar. Det vill säga om du har vunnit på Lotto. 400 000 euro kostar Candela C-8, men då gör man också något bra för klimatet…

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Första titten på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck är i Sverige

Beijing Auto Show 2024: Nya elbilar på löpande band

Billigare Tesla kan komma redan i år

Nyast med en ansiktslyftning: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: En riktig mardröm

Ny Mini-modell på väg

Topless och vackert från Maserati

Snart går Mercedes EQS ännu längre

Alfa Romeos första elbil

Tesla Model Y med 600 km räckvidd

Fullständigt vansinne

Ljud & Bild
Rulla till toppen