Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Audio Research I/50 – smart rörförstärkare med utvecklingsmöjligheter

Audio Research I/50 integrerad - i färg!

Ärkekonservativa Audio Research gick igenom en process när Fine Sounds köpte den traditionella (rör) förstärkartillverkaren och lanserade fler nya produkter än de hade gjort på över 10 år.

Nu ligger Fine Sounds och senare McIntosh Group en bit ifrån Audio Research, men den lekfullhet som Livio Cucuzza och hans team introducerade med GS-serien är fortfarande intakt.

Audio Research GSi75 Med en kombination av analoga och digitala ingångar passar den här förstärkaren lika bra med LP-skivor som Spotify och Tidal.

Titta bara på den nya Audio Research I/50. En integrerad 2 x 50 W kraftfull rörförstärkare som kan beställas i olika färger.

I50-Blk-front-989x660 I50-Wht-front-989x660 I50-Slv-front-989x660 I50-Gld-front-989x660 I50-Red-front-989x660 I50-Blu-front-989x660
<
>

Förstärkaren är byggd i Minnesota, och inte i Kina, och ljudet är kvalitetssäkrat av Warren Gehl själv, som enligt uppgift inte släpper ut något från labbet förrän ljudet är som det ska vara i en Audio Research.

I/50 har fyra linjeingångar, varav en är en balanserad XLR -ingång, och det finns också en hörlursutgång.

Annons

Men den kan också utrustas med en phonomodul med 42 dB förstärkning för MM -pickuper (eller high output MC) och en DAC med ingångar för optisk, koaxial och USB-anslutning.

Kabelterminalerna för högtalare har fyra och åtta ohm utgångar, och förstärkaren styrs med en fjärrkontroll eller från toppen av chassit.

Där kan du också se fyra (två par) 6550WE vakuumrör från ryska Sovtek, tre 6922 rör och två Lexie-rör som visar vald ingång och volymnivå.

Annons

Liksom alla moderna förstärkare från Audio Research har denna också automatisk bias-justering, vilket gör det mycket lättare att leva med en rörförstärkare. Det kommer också att finnas en perforerad bur för förstärkaren, i samma Cerakote -design som du ser på bilderna.

Priset på I/50 anges till runt 60 000 SEK. Phono-modulen med MM-riaa för cirka 9 000 SEK, men DAC-modulen kommer inte att finnas tillgänglig förrän 2022, och är därför inte prissatt ännu.

Importören hoppas kunna ha I/50 på lager inom sex till åtta veckor.

 

Annons

 

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.