TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Audio Research I/50 – smart rörförstärkare med utvecklingsmöjligheter

Audio Research I/50 integrerad - i färg!

forfatter
Publicerad 2021-09-12 - 13:06

Ärkekonservativa Audio Research gick igenom en process när Fine Sounds köpte den traditionella (rör) förstärkartillverkaren och lanserade fler nya produkter än de hade gjort på över 10 år.

Nu ligger Fine Sounds och senare McIntosh Group en bit ifrån Audio Research, men den lekfullhet som Livio Cucuzza och hans team introducerade med GS-serien är fortfarande intakt.

Läs också Audio Research GSi75 Med en kombination av analoga och digitala ingångar passar den här förstärkaren lika bra med LP-skivor som Spotify och Tidal.

Titta bara på den nya Audio Research I/50. En integrerad 2 x 50 W kraftfull rörförstärkare som kan beställas i olika färger.

I50-Blk-front-989x660 I50-Wht-front-989x660 I50-Slv-front-989x660 I50-Gld-front-989x660 I50-Red-front-989x660 I50-Blu-front-989x660
<
>

Förstärkaren är byggd i Minnesota, och inte i Kina, och ljudet är kvalitetssäkrat av Warren Gehl själv, som enligt uppgift inte släpper ut något från labbet förrän ljudet är som det ska vara i en Audio Research.

I/50 har fyra linjeingångar, varav en är en balanserad XLR -ingång, och det finns också en hörlursutgång.

Men den kan också utrustas med en phonomodul med 42 dB förstärkning för MM -pickuper (eller high output MC) och en DAC med ingångar för optisk, koaxial och USB-anslutning.

Kabelterminalerna för högtalare har fyra och åtta ohm utgångar, och förstärkaren styrs med en fjärrkontroll eller från toppen av chassit.

Där kan du också se fyra (två par) 6550WE vakuumrör från ryska Sovtek, tre 6922 rör och två Lexie-rör som visar vald ingång och volymnivå.

Liksom alla moderna förstärkare från Audio Research har denna också automatisk bias-justering, vilket gör det mycket lättare att leva med en rörförstärkare. Det kommer också att finnas en perforerad bur för förstärkaren, i samma Cerakote -design som du ser på bilderna.

Priset på I/50 anges till runt 60 000 SEK. Phono-modulen med MM-riaa för cirka 9 000 SEK, men DAC-modulen kommer inte att finnas tillgänglig förrän 2022, och är därför inte prissatt ännu.

Importören hoppas kunna ha I/50 på lager inom sex till åtta veckor.

 

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Prisvärd entrébiljett till högupplöst ljud Strömning och ljudkvalitet går hand i hand med Wiim Mini, som är ett lätt sätt att strömma högupplöst på.
Prisbelönt RIAA i ny upplaga Verteres skivspelarförstärkare har kommit i en uppdaterad version, kallad Phono-1 MKII L
Det bästa köpet i klassen Pro-Ject Debut Pro firar företagets 30-årsjubileum med stil och finess.
NAD 3020 - klassikern vi inte glömmer Den lilla NAD-förstärkaren skapade jubel. Ingen hade hört så bra ljud från en liten förstärkare som kostade så lite.
Föredrar bra inspelningar Trots att Elipson P1 är märkets första förförstärkare är den behagligt fri från barnsjukdomar. Om du letar efter en förstärkarkombination i den övre änden av premiumklassen kan svaret mycket väl vara franskt.
Audio-Technica firar 60 med AT-ART20 Mycket speciell Moving Coil pickup
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend