Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Recension: The Idea of You

MILFen som tvivlade

Ett romantiskt tretton-på-dussinet-drama, men med en uppfriskande originell knorr.

Av / 2024-04-27 - 09:40
The Idea of You
Tor Aavatsmark

I maj lanserar den nya streamingtjänsten Max den norska originalserien MILF of Norway, men redan nästa vecka kan du se Anne Hathaway som en attraktiv MILF i en film som eftersträvar  storhet men aldrig når upp till sin ambitionsnivå.

Hathaway (The Hustle) spelar den smått förtvivlade ensamstående mamman Solène, som efter en brutal skilsmässa (från en otrogen skitstövel till make) har ägnat all sin tid och kraft åt sin tonårsdotter Izzy (Ella Rubin) och sitt konstgalleri.

Bara dagar innan sin skräckinjagande 40-årsdag blir hon praktiskt taget tvingad att åka på en resa till den hippa musikfestivalen Coachella med sin dotter och hennes vänner – helt enkelt för att hennes exman (skitstöveln) struntat i deras överenskommelse och prioriterat sitt jobb, bara timmar före avresan.

Läs också Max med norska MILFs! MILF of Norway blir den första norska Max Original-serien.

På festivalen är höjdpunkten tänkt att bli en meet-and-greet med det populära pojkbandet ”August Moon” med frontfiguren Hayes (Nicholas Galitzine, Red, White & Royal Blue), men det visar sig att tonårsdottern har vuxit ifrån den hopplösa musiken – men det har inte mamma …

Av en slump stöter Solène ihop med Hayes i hans privata husvagn och ljuv musik uppstår som en blixt från klarblå himmel. Men kan verkligen 24-årig ung man dejta en ”mogen” 40-årig kvinna? Vad kommer musikpressen, världens SoMe-helvete och inte minst dottern att säga?

Michael Showalter är både regissör och (med)författare, och han har en solklar agenda: Att visa hur ”orättvist” det är att samhället nästan applåderar en man som har hittat en 20 år yngre kvinna, men föraktar förhållandet om det är tvärtom. Och det ska han ha en eloge för, nog tycker vi att kvinnor också borde få ägna sig åt ”barnarov” utan att bli utskällda. Dey är bara det att Showalter & Co har förpackat sin agenda i en otroligt generisk berättelse, med genomgående stereotypa och förutsägbara karaktärer.

Läs också Den datoranimerade krigshistorien Ännu en gång har Steven Spielberg och Tom Hanks samarbetat för att skildra andra världskrigets fasor. Visuellt spektakulärt, men känslomässigt urholkat.

Och nej, du vinner inga fina priser om du gissar hur det här gulliga dramat slutar. Trots att Solène hamnar mitt i en shitstorm på sociala medier och praktiskt taget blir bespottad av sina (svartsjuka?) medsystrar, håller hon fast vid sin unge älskare tills ”verkligheten” träffar henne mitt i planeten. Men har hon verkligen tänkt dumpa drömprinsen?

The Idea of You The Idea of You The Idea of You The Idea of You
<
>
The Idea of You (Foto: Prime Video)

Hathaway gör en bra och charmig rolltolkning som den lite vimsiga och koketta 40-åringen som plötsligt hamnar mitt i sitt livs äventyr, omgiven av överdådig lyx, på jetset runt jorden med sin unge hingst. Men historien tar aldrig riktigt fart och det karikerade persongalleriet som omger henne känns mer irriterande än äkta. Vi sträcker oss efter våra mobiltelefoner för att kolla de senaste nyheterna om Biden/Trump, Ukrainakriget och räntorna, helt enkelt för att berättelsen aldrig lyckas fängsla oss.

Att Showalter har valt att ”krydda” stora delar av filmen med öronbedövande pojkbandsmusik gör inte saken bättre. Vi är övertygade om att det är precis sådan musik som amerikanerna använder när de torterar Guantánamo-fångarna för knäcka dem.

The Idea of You (Foto: Prime Video)

Det som skulle bli ett fascinerande drama, med en lite fräck knorr, blir mer en två timmar lång gäspning. Efter viss tvekan, och smått charmade av en energisk smittande Hathaway, sträcker vi oss till 3 stjärnor.

Läs också Mer än bara "okidoki" En stilren, lite ytlig, postapokalyps, som surfar i mål med sin ironiska touch.

The Idea of You går att streama på Prime Video från och med den 2 maj.

The Idea of You (Foto: Prime Video)
Karakter
The Idea of You

Fakta:

  • Prime Video
  • Release: 2 maj 2024
  • Regi: Michael Showalter
  • Med: Anne Hathaway, Nicholas Galitzine, Ella Rubin, Reid Scott, Annie Mumolo, Perry Mattfeld
  • Genre: Drama
  • Land: USA
  • År: 2024
  • Längd: 1:55 h
  • Betyg: 3
  • IMDb

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen