Search
Generic filters

Recension : The Bank Heist (211)

Actionparodi à la Cage!

Det går bara åt ett håll för Nicolas Cages en gång så blomstrande filmkarriär: brant utför!

Karakter
Action
The Bank Heist (211)

211 (poliskoden för bankrån, som har ”översatts” till The Bank Heist) tar oss med till otäcka krigsprofitörer och deras ännu otäckare säkerhetsstyrkor, som på omvägar kommer till en liten stad i Massachusetts – där ingen annan än Nicolas Cage är desillusionerad lokalpolis.

Hela handlingen är så skrattretande pinsam att man skulle kunna tro att manus är skrivet av en förskoleelev – det enda som (nästan) räddar filmen är ett dugligt skådespeleri av Cage samt ett par hyfsade actionscener.

I Afghanistan har säkerhetsstyrkorna som jobbar för en ”ful” affärspamp blivit lurade på lönen och anfaller honom, men i stället för att tvinga honom att logga in på datorn och överföra en del av de 100 miljoner dollarna så ska de göra ”på deras sätt”, varpå de skjuter honom och sticker till en av bankerna dit han har överfört 1 miljon dollar! Japp, det är på den nivån vi befinner oss.

Med tanke på den arsenal och det manskap som är inblandade skulle man kunna tänka sig att merparten av pengarna är slut innan bytet ens är i hamn, dessutom är skurkarna villiga att ta livet av 20–30 personer i lokalbefolkningen för ”småpengarna”. Som lök på laxen har elitsoldaterna världens sämsta/löjligaste löjliga flyktplan. Manus har uppenbarligen hämtat en del inspiration från Assault on Precinct 13 och klassikern Heat, men det här blir bara ofrivilligt komiskt och pinsamt dåligt. 2 stjärnor.

Bilden är absolut godkänd men ljudet har ett för högt dialogspår, som dessutom verkar lite osynkat. Inget bonusmaterial.

<
>
(Foto: Universal/Sony)

Fakta

 • Blu-ray
 • Release: 10/12/18
 • Regi: York A. Shackleton
 • Med: Nicolas Cage, Sophie Skelton, Michael Rainey Jr., Dwayne Cameron, Weston Cage Coppola, Amanda Cerby
 • Genre: Action
 • Land: USA
 • År: 2018
 • Längd: 1:26 t.
 

IMDB Rating

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  I dag har Disney+ premiär, men vad ska du titta på?
  Bakgrundshistorien om den legendariska, iskalla syster Ratched är en perfekt inramning för en ovanligt lyckad TV-serie.
  Med sin första originalserie andas Disney nytt – och klassiskt – liv i Star Wars-sagan.
  I ett ganska så genomsnittligt drama om att återhämta sig efter en familjetragedi, vilket lett till alkoholism, levererar Affleck äkta vara.
  September betyder kallare dagar och mörkare kvällar. Allt är upplagt för långa, sköna dagar framför TV:n.
  Hilary Swank styr sin internationella besättning med kurs mot Mars – men både färden och familjen där hemma råkar ut för ”grus i maskineriet”.
  Christopher Nolans senaste film är en härlig, bitvis absurd, blandning av James Bond, sci-fi och domedagsprofetia.
  Amerikanerna försöker återskapa magin från Braveheart – och kraschar.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.